De 4 meest romantische citytrips in Europa

De 4 meest romantische citytrips in Europa

4 romantische citytrips

Rome, Parijs of Venetië: het is maar een greep uit de vele bestemmingen voor een romantische citytrip. Met de komende herfstvakantie in aantocht heb je misschien de tijd om er even tussenuit te knijpen met je partner. Aanschouw de historische Engelenburcht in Rome, dineer met uitzicht op de Eiffeltoren in Parijs of geniet van een heerlijk ijsje in het romantische Venetië. Weet je niet wat te kiezen? Wij maakten een overzicht op van de vier meest romantische citytrips in Europa om jouw keuze gemakkelijker te maken.

1. Parijs – FRANKRIJK

Wie romantische citytrip zegt, denkt meteen aan Parijs. De bekende brug Pont des Arts met meer dan duizenden liefdesslotjes mag het dan wel begeven hebben, Parijs is daarom niet minder romantisch geworden. De stad van de liefde barst van de plekjes waar romantiek hoogtij viert. Met de Eiffeltoren, de Notre Dame, Arc de Triomphe, het Louvre of de beroemde kunstenaarswijk Montmartre is een weekendje Parijs al snel gevuld. Deze stad moet je minstens 1 keer gezien hebben in je leven. En met het vliegtuig, de trein of de auto ben je er als de bliksem. Je hotel boeken kan je doen via Neckermann.

romantisch parijs

2. Rome – ITALIË

Je liefde bezegelen door middel van een klein slotje kan je dan weer wel doen in Rome aan de Ponte Milvio. De sleutel gooi je vervolgens in de Tiber. Maar je kan ook gewoon naar de Trevifontein trekken en daar een muntje ingooien. Je dagen vullen tijdens deze romantische citytrip kan je doen door het bezoeken van het Colosseum en andere Vaticaanse Musea. Trek verder langs de Sint Pietersbasiliek, die trouwens de grootste en mooiste is van heel de wereld. Hotels boeken in Rome kan je doen via Hotels.com.

romantisch rome

3. Lissabon – PORTUGAL

Met haar historische paleizen, bonte huizen en schitterende rivier wordt Lissabon nu al de nieuwe stad van de liefde genoemd. De stad aan de Taag is gebouwd op zeven heuvels, maar die waar de burcht Sao Jorge op rust is de bakermat van Lissabon. Maak een ritje op de beroemde en oeroude tram ‘Lijn 28’ die door de krappe straatjes rijdt. Wandelen kan je doen door de oudste en meest pittoreske wijk van Lissabon, Alfama, met kronkelige straatjes en trappen. Ga naar de Ponte 25 de Abril, een schitterende rode stalen hangbrug over de Taag, voor een mooi uitzicht op de stad. Logeren in de leukste hotels kan je doen dankzij Booking.com.

romantisch lissabon

4. Venetië – ITALIË

Wie dacht dat Parijs de enige stad der liefde is, heeft het helemaal mis. Venetië is met haar 117 eilanden, 400 bruggen en 160 kanalen ook heel bijzonder en romantisch. In deze autovrije stad kan je wandelen langs het wereldberoemde San Marcoplein om vervolgens het Dogenpaleis te bezoeken. Genieten van het uitzicht kan je doen op de Rialtobrug. Daar bevinden zich bovendien winkeltjes en gezellige terrasjes. En als je er wat geld voor over hebt, dan kan je altijd een tochtje met een gondel maken. Vergeet een romantische citytrip in Venetië niet te beëindigen zonder een heerlijke pizzeria binnen te stappen. Boek een romantisch hotel via hotels.com.

romantisch venetie

Citytrippen dankzij Travelbird

Natuurlijk zijn er nog meer steden waar je op romantische citytrip kan gaan en bestaan er ontelbaar veel websites om deze te boeken. Maar ik stel zelf graag mijn citytrips samen via Travelbird. Je vindt er de leukste citytrip aanbiedingen. Deze bestaan steeds uit vervoer, hotel en een leuke aanbieding zoals een citypas, wandeltour, sightseeing tour, tickets voor een spa, welness, museum, cruise, hop-on-hop-off bus of een Travelbird stadswandeling. Verder zit hier ook soms inbegrepen: gratis wijn bij aankomst, gratis wifi, gratis parkeren of gratis fruitmand. Omdat de ideale citytrip bestaat uit een spannende stad, een tof hotel en de juiste begeleiding, is Travelbird de ideale website voor de leukste citytrips. Neem snel een kijkje als jij nog niets geboekt hebt.Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *