Havermoutkoekjes bakken

Havermoutkoekjes bakken

Wat doe je met overrijpe bananen? Meestal belanden die bij ons thuis gewoon in de compostbak maar eigenlijk kan je er in een handomdraai heerlijke koekjes mee maken! Havermoutkoekjes bakken met banaan en ander lekkers. Hier vind je het receptje voor havermoutkoekjes met banaan en chocolade.

Wat heb je nodig?

  • 1 overrijpe banaan
  • 60 gram Havermout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • stukjes chocolade (naar eigen smaak)

Hoe moet je havermoutkoekjes maken?

Plet de banaan met een vork of mix fijn met een staafmixer. Meng de havermout onder de geplette banaan en voeg de kaneel toe. Meng tot je een homogene massa hebt. Meng er de stukjes chocolade onder. Voorverwarm de oven op 180°C. Maak mooie ronde vormpjes op een anti-baklaag en zet gedurende 20 minuten in de oven.

Havermoutkoekjes maken is niet alleen supersimpel, het is een heerlijk tussendoortje voor groot en klein! Cheers!