Hoe voordelig is een kilometerverzekering?

Hoe voordelig is een kilometerverzekering?

Een autoverzekering: we hebben het allemaal nodig. Toch zijn er verschillende opties op de markt afhankelijk van je rijgedrag. Zo bestaat er naast de gewone autoverzekering, ook de kilometerverzekering. Wat houdt dat juist in en is deze ook voordeliger zoals beweerd wordt? Wij zochten het uit!

Wat is een kilometerverzekering?

Deze kilometerverzekering dook een aantal jaar geleden op en het idee is heel eenvoudig: je betaalt minder als je minder kilometers aflegt. Voor wie weinig op de baan is, is zo’n kilometerverzekering veel voordeliger. Het zijn de twee verzekeringsmaatschappijen Corona direct en Touring die het product lanceerden. Zo’n kilometerverzekering is bijvoorbeeld voordelig voor gepensioneerden of voor een tweede wagen die weinig kilometers aflegt.

autoverzekering kilometers

Hoe werkt het?

In de praktijk geef je het kilometeraantal door dat je jaarlijks denkt af te leggen. Op basis van de kilometerstand van het afgelopen jaar, kan berekend worden hoeveel kilometers je echt gereden hebt. Als je er minder gereden hebt dan je dacht, dan wordt het verschil terugbetaald. Reed je er meer dan je dacht, dan zullen die kilometers aangerekend worden aan de persoonlijke prijs per kilometer dat in het verzekeringscontract staat.

Voordelen

    • Flexibel en
    • Goedkoper tarief
    • Identieke dekking en dienstverlening als bij het standaardtarief

Leg je meer kilometers af per jaar dan 12 000? Dan kies je beter voor een gewone autoverzekering.

Zelf even uitrekenen of wens je meer info?

Heb je interesse in een kilometerverzekering of je wenst van meer informatie?

Dan verwijzen we je graag door naar Touring of Corona Direct.

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *