Warme hazelnoot-chocolademelk: recept

Warme hazelnoot-chocolademelk: recept

Koude temperaturen, regen of sneeuw: het zijn de ideale weersomstandigheden om te genieten van een heerlijke warme chocolademelk. Hier bestaan echter veel variëteiten op. Wij gingen aan de slag en kozen voor de hazelnoot-chocolademelk. Hieronder vind je het recept!

 

Wat heb je nodig?
  • Hazelnootmelk
  • Fondant chocoladestokjes
  • Gekoelde room
  • Bloemsuiker
  • Vanillestokjes of vanillesuiker
  • Extra: caramelsaus of cacaopoeder
Hoe maak je slagroom?

Giet de room in een kom en start met kloppen. Voeg langzaam de bloemsuiker en een beetje vanillesuiker toe. Als je werkt met vanillestokjes, snij deze dan overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Meng met de room en voeg daarna langzaam de suiker toe. Als de room stevig is, dan stop je met kloppen.

Hoe maak je deze heerlijke hazelnoot-chocolademelk?

Giet de hazelnootmelk in een tas en warm ze op in de microgolfoven. Zorg ervoor dat de melk goed warm is. Plaats het fondant chocoladestokje in de melk. Als de chocolade bijna gesmolten is, kan je de zelfgemaakte slagroom toevoegen aan de chocolademelk. Om af te werken kan je nog een beetje cacaopoeder strooien over de slagroom, of kan je kiezen voor caramelsaus als topping.

Niet zo’n fan van hazelnoot? Dan kan je ook altijd kiezen voor de gewone melk.

Geef jouw hazelnoot-chocolademelk zo een persoonlijke touch en creëer je eigen versie!

chocolade op stok