10 boeken die je moet lezen in je leven

10 boeken die je moet lezen in je leven

De herfst is weer in aantocht. Misschien is het niet meteen de periode waarin je veel tijd hebt om veel te lezen. Toch is het belangrijk om hier tijd voor te maken. Er zijn zoveel goeie boeken geschreven, maar het is natuurlijk onmogelijk om die allemaal te lezen. Breng daarom eens je vrije zondag door op de bank met een goed boek. Weet je niet waar te beginnen? Geen nood. Wij selecteerden voor jou 10 boeken die je moet lezen in je leven.

1. Pride & Prejudice – JANE AUSTEN (1813)

Het beroemdste boek van de Britse schrijfster Jane Austen is een must voor de liefhebbers van de Engelse literatuur. Pride & Prejudice is de moeder van alle romantische verhalen. Het dateert wel uit 1813, maar is nog steeds immens populair. Het verhaal over vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenklasse was toen al een bestseller en hoort dus zeker in dit lijstje van 10 boeken die je moet lezen.

2. De Kapellekensbaan – LOUIS PAUL BOON (1953)

Het meesterwerk van de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon verdient zeker een plaats in deze top 10. Het verhaal speelt zich af in de 19de eeuw en draait rond een burgermeisje dat op verschillende manieren probeert te ontsnappen uit de Oost-Vlaamse stad Aalst. Dit boek wordt beschouwd als een van de hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur. Het eBook vind je nu bij Cosmox.

3. The Fault in our stars – JOHN GREEN (2012)

Een melancholische roman over een 16-jarige kankerpatiënt die verliefd wordt op een 17-jarige groepsgenoot. Het boek werd ondertussen verfilmd, maar de geschreven variant blijft immens populair. Je kan hem op de kop tikken bij bol.com.

goeie boeken

4. Het meisje in de trein – PAULA HAWKINS (2015)

De thriller van 2015 en daarom mag het boek absoluut in deze lijst staan. Het verhaal draait rond Rachel die elke ochtend dezelfde trein neemt en passeert langs het huis van een schijnbaar perfect koppel. Op een dag ziet Rachel echter iets vreemds in hun tuin. Het is een spannend boek dat je in 1 keer uitleest.

5. Harry Potter Series – JK ROWLING 

De Harry Potter boeken behoren uiteraard allemaal tot de lijst van 10 boeken die je moet lezen. Keuze genoeg dus!

6. Great Expectations – CHARLES DICKENS (1861)

Deze roman van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens vertelt het verhaal van de wees Pip van zijn jeugd tot aan zijn jongvolwassenheid. Het mooie verhaal is een echte klassieker voor boekenliefhebbers.

7. De Vliegeraar – KHALED HOSSEINI (2003)

De Vliegeraar gaat over Amir en Hassan die onafscheidelijke vrienden zijn ondanks het grote klassenverschil. Het is een psychologische roman met een sterk plot. Met zoveel lovende recensies mochten we dit boek dus zeker niet overslaan.

boeken die je moet lezen

8. The Great Gatsby – F. SCOTT FITZGERALD (1925)

De roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald speelt zich af in de jaren twintig op Long Island en in New York City. Het boek werd pas een succes na de dood van de auteur in de jaren veertig en krijgt vaak de titel ‘Great American Novel’ mee. Het verhaal draait rond Nick Carraway, die de verteller is, en Jay Gatsby, een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Bestellen kan je doen via Amazon.

9. Alice in Wonderland – LEWIS CARROLL (1865)

Het moderne sprookje dateert al van in 1865 en is een echte klassieker. Het verhaal gaat over Alice die een konijn volgt en zo in het magische Wonderland terechtkomt. Een boek om iedere keer bij weg te dromen.

10. Extreem luid en ongelooflijk dichtbij – JONATHAN SAFRAN FOER (2005)

Ook van dit boek bestaat een verfilming, al vinden velen het fijner om de geschreven versie te lezen. Deze Amerikaanse familieroman gaat over een 9-jarig jongetje dat zijn vader verliest bij de aanslagen van 9/11. Een boek om stil van te worden.

Nu kun je met volle teugen genieten met deze 10 boeken die je moet lezen. Sla je achterover en geniet van elk moment!

Laat hier je reactie achter.