3 onmisbare vegetarische kookboeken

3 onmisbare vegetarische kookboeken

De Dagen Zonder Vlees zijn intussen een week bezig. Net als vorige jaren zijn opnieuw heel veel Belgen de uitdaging aangegaan om gedurende 40 dagen geen of minder vlees en vis te eten. De motivaties zijn uiteenlopend: de ene doet het voor de planeet, de andere voor zijn gezondheid en nog anderen willen gewoon lekkere vegetarische gerechten leren kennen. Wat je motivatie ook is, we delen graag enkele onmisbare vegetarische kookboeken.

oh she glows vegetarische kookboekenOh She Glows Elke Dag, Angela Liddon

Angela Liddon, de Nigella Lawson van de plantaardige keuken, bereikt al jaren met haar blog Oh She Glows lekkerbekken over de hele wereld. Na haar eerste boek, enkel verkrijgbaar in het Engels, verscheen vorige maand eindelijk de opvolger, die ook naar het Nederlands vertaald werd. Het boek bevat ruim 100 eenvoudige én creatieve recepten, volledig zonder dierlijke ingrediënten. Smoothies, ontbijt, soep, hoofdgerechten, snacks, desserts en nog veel meer. Veel recepten zijn bovendien glutenvrij. Tips voor het kindvriendelijk maken van bepaalde recepten vind je er ook – een fijne toevoeging! Wil je een feestelijker gerecht op tafel zetten? Ook dan inspireert Angela je ongetwijfeld. Gezond genieten, dit is waar het allemaal om draait in de Oh She Glows keuken. En dat zonder ingewikkelde bereidingswijzen of ingrediënten!

 

plenty vegetarische kookboekenPlenty, Yotam Ottolenghi

Dit vegetarisch kookboek uit 2011 is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een klassieker. In vele keukens, van zowel vegetariërs als niet-vegetariërs, heeft dit boek een prominent plaatsje ingenomen. En heel terecht! In Plenty stelt de Londense Yotam Ottolenghi groenten centraal. Met hoofdstukken als Wortelgroenten, Bladgroente en Peulvruchten is het duidelijk dat Ottolenghi vertrekt vanuit groenten en focust op de vele mogelijkheden die ze te bieden hebben. Het eindresultaat is een prachtig boek waar de liefde voor groenten op elke pagina terug te vinden is. Drie jaar later volgde de opvolger, Plenty more, wat ook al snel een succes werd.

 

veggie voor starters vegetarische kookboekenVeggie voor starters, Miki Duerinck en Kristin Leybaert

Met Veggie voor starters willen de schrijfsters een antwoord bieden op alle vragen van wie wat vaker vegetarisch wil koken. Wat kan je doen met groenten, peulvruchten en pitten? Is een vleesvervanger altijd noodzakelijk op je bord? Hoe geef je smaak aan vegetarische gerechten? Je vindt er ook een woordje uitleg over ingrediënten die je misschien minder goed kent. De recepten zijn eenvoudig, maar niet zonder een vleugje creativiteit. Door namen als ‘auberginesalade met munt en koriander’, ‘cordon bleu van seitan en pastinaak’ en ‘cashewnotengebakjes’ krijgen wij alvast het water in de mond. Ook bedachten de dames enkele verrassende recepten voor fruitig gebak, geschikt voor meer avontuurlijke bakkers en baksters!

 

Het aanbod vegetarische kookboeken groeit en blijft maar groeien. Er is voor elk wat wils, maar volgens ons geraak je al enorm geïnspireerd met deze 3 onmisbare kookboeken. Welk boek bestel jij vandaag nog?

 

Laat hier je reactie achter.