Amerikaanse schoenmaat: hoe omrekenen?

Amerikaanse schoenmaat: hoe omrekenen?

Je kent het wel. Je ziet een supertof paar schoenen staan online en je wilt deze graag bestellen. Helaas komen deze uit Amerika en hanteren zij andere schoenmaten als bij ons. Weet je niet welke maat je moet kiezen? Kom nu te weten hoe gemakkelijk een Amerikaanse schoenmaat omrekenen is en vind jouw maat!

Mannen vs. Vrouwen

Amerikanen maken een onderscheid tussen de maten voor mannen en voor vrouwen. Een Amerikaanse maat 7 voor heren is bijvoorbeeld gelijk aan maat 8 voor dames. Ze doen dit omdat mannen over het algemeen grotere voeten hebben dan vrouwen. Een tweede verschil is de maateenheid. Zo wordt er rondom België met centimeters gerekend en in Amerika met inches.

Volwassenen

Er bestaat geen regel over het omrekenen van de Amerikaanse maat naar de Europese. Het gemakkelijkste is dus om te werken met een maattabel. We maken hier een onderscheid tussen de mannen- en vrouwenmaten uit Amerika:

Amerikaanse schoenmaat.volwassenen

Kinderen

Voor kinderen gebruik je een andere tabel want zij hebben ook bij ons een andere schoenmaat. Kinderschoenmaten lopen in België van maatje 23 tot en met 30 en in Amerika van 6,5 tot en met 13.

Amerikaanse schoenmaat.kinderen

Andere schoenmaten

Opgelet dit artikel gaat enkel over het omrekenen van de Amerikaanse schoenmaat. Je kan ook nog steeds kiezen voor de Engelse schoenmaat en ook in Japan kunnen de maten verschillen. Ook de fabrikant kan de maten net iets anders hebben vallen. Soms zijn schoenmaten ruimer of krapper dan het gemiddelde van deze maat. Bij bepaalde schoenmerken kunnen maten anders uitvallen. Het is mogelijk dat fabrikanten of winkels schoenmaten verkeerd omrekenen naar een andere maatboog. Hou hier zeker en vast rekening mee.

Online je schoenen kopen bij Zalando, Sarenza of Spartoo? Zalando voorziet voor jou een maattabel zodat je zeker en vast de juiste maat kan bestellen bij hen. Hierbij zie je zelfs de grootte in centimeters dus kan je gemakkelijk je voet even meten en vergelijken. Twijfel je nog tussen twee maten? Bestel dan beiden om te passen en retourneer gratis de maat dat niet past! Bij Sarenza kan je zelfs een gratis voetmeter downloaden.

Zo kan je heel simpel je Amerikaanse schoenmaat omrekenen en je favoriete sneakers bestellen!

 

Laat hier je reactie achter.