Auto winterklaar maken met deze tips en tricks

Auto winterklaar maken met deze tips en tricks

Naar jaarlijkse traditie is de winter weer in aantocht. Dit betekent niet alleen dat je jezelf warmer moet aankleden en voorbereiden om de koude te trotseren, ook je auto kijk je best even na om de winter door te komen. Om dit makkelijker te maken kun je je auto winterklaar maken met deze tips. Zo kom je hopelijk zonder problemen de winter door.

Zorg dat je goed door je autoruiten kunt kijken

Niets is zo vervelend en gevaarlijk als tijdens het rijden geen goed zicht te hebben op de baan. Gelukkig zijn er een aantal zaken die je in rekening kunt nemen om dit te vermijden.

  • Controleer of je ruitenwissers nog in goede conditie zijn en of de rubbers niet versleten zijn. Indien dit wel het geval is, kan je je ruitenwissers beter vervangen. Dit kun je zelf of door een specialist laten doen. Let ook op dat je ruitenwissers niet aan je ruit zijn vastgevroren.
  • Daarnaast is het ook handig om de ruitenwisservloeistof en antivries in het oog te houden en dit op tijd bij te vullen.
  • Uiteraard kun je aangevroren autoruiten altijd zoveel mogelijk vermijden door je ruiten te bedekken met een speciale folie of een stuk karton.
  • Om aandamping van je ruiten langs binnen te vermijden kun je eens met een doekje met huishoudproduct over je ruiten gaan. Dit kan aandamping in de winter vermijden.

Ruit auto winterklaar maken

Zorg voor de juiste tools

Zorg dat je de juiste tools hebt, ook in je auto, om indien nodig te gebruiken voor je vertrekt. Denk aan een ijskrabber of ruitenontdooier, slotontdooier en zelfs handschoenen.
Mocht je toch problemen hebben, is het altijd handig een extra deken, waarschuwingsbord, EHBO-kit, telefoonoplader en zaklamp bij te hebben.

Controleer je banden

Je auto winterklaar maken betekent ook je banden de nodige aandacht geven. Om de beste garantie te hebben op zoveel mogelijk grip op de baan zijn winterbanden nog altijd de beste oplossing. Er zijn een aantal opties om voordelig winterbanden te kopen.

Heb of wil je geen winterbanden? Dan kun je ook best je banden even controleren. In de winter is het aangeraden een minimum profieldiepte te hebben van 3 tot 4 mm. Zo heb je voldoende grip op een gladder wegdek. Controleer ook je bandenspanning. In de winter kan deze door de koude temperaturen dalen met 0,2 bar. Het is dus aangeraden je bandendruk te verhogen.

Probeer je auto parkeren in de buitenlucht te vermijden

Probeer zoveel mogelijk je auto binnen te parkeren. Is dit niet mogelijk? Bescherm je auto dan met een autohoes of een extra laag wax. Deze kunnen je auto beschermen tegen aanvriezen. Een extra laag wax kan je auto ook al beschermen tegen vocht, strooizout en vuil.
Daarnaast is het handig om je handrem niet op te trekken wanneer je auto buiten geparkeerd staat. Zet hem eerder in versnelling om te voorkomen dat je handrem vastvriest.

Vergeet bovendien niet de batterij van je wagen geregeld te laten controleren om startproblemen te vermijden. Met deze tips kun je je auto winterklaar maken en hopelijk de winter veilig en zonder problemen doorkomen.

Laat hier je reactie achter.