Besparen op uw telefoonrekening

Besparen op uw telefoonrekening

Smartphones en tablets worden dezer dagen enorm veel gebruikt en ze zijn zo goed als ondenkbaar in ons leven. Toch zijn hier ook enkele nadelen aan verbonden: het neemt een mooi deel uit je budget voor de aanschaf maar daarnaast moet ook de telefoonrekening elke maand worden betaald. Wij bekeken enkele opties om te besparen op uw telefoonrekening.

Vergelijk de providers

Het is belangrijk om te weten waarvoor je jouw smartphone of tablet het meest gebruikt? Ben je een beller of een sms’er of gebruik je jouw ipad of smartphone enkel nog om te surfen? Het is belangrijk om dit voor de aanschaf van een abonnement voor jezelf te bepalen om zo de verschillende providers te kunnen vergelijken. De bekendste Belgische providers zijn Proximus, Mobistar, Base en Telenet. Steeds kan je kiezen tussen een abonnement of een pre-paid systeem. Om te besparen op je telefoonrekening neem je best de tweede keuze.

De dag van vandaag maken we van elk doods moment gebruik om te surfen. Als jij ook zo’n fervente surfer bent dan neem je best eens een kijkje bij Mobile Vikings. Kies je er toch voor om een telefoonabonnement aan te schaffen? Dan kleur je best binnen de lijntjes aangezien de kostprijs van extra belminuten en sms’jes heel wat hoger ligt en je telefoonrekening aanzienlijk doet stijgen.

besparen op uw telefoonrekening

Alternatieven om te surfen en bellen

Tegenwoordig zijn er heel wat manieren om je tablet om smartphone te bellen of sms’en met het internet. Deze alternatieven kunnen je al een heel eind verder helpen om te besparen op uw telefoonrekening. Een voorbeeld van dergelijke app is WhatsApp. WhatsApp maakt het mogelijk om gemakkelijk te sms’en met je contacten en zelfs in groep te chatten. Deze applicatie is bovendien gratis te downloaden. Daarnaast is ook iMessage gratis voor iPhone-gebruikers. Je kan er makkelijk berichten, foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten mee versturen.

Een ander alternatief om te bellen of sms’en is Skype. Net als WhatsApp is deze applicatie gratis. Enkel kan je met Skype, in tegenstelling tot Whatsapp, ook bellen. Wil je graag regelmatig met vrienden of familieleden bellen in het buitenland? Dan kan je een beltegoed kopen voor Skype waarmee je op elk moment kan bellen tegen extreem lage prijzen. Ideaal dus om die hoge buitenlandse telefoonrekeningen onder controle te houden.

Sta je graag in verbinding met het internet dan zoek je best gratis wifi-netwerken in je buurt.

Is mobiel internet in het buitenland onmisbaar voor jou, dan voorzien de grote providers daar tegenwoordig speciale Travel Mobile pakketten voor. De informatie van deze pakketten vind je op hun respectievelijke websites.

Hou zelf je gebruik van je telefoon bij dankzij apps die je provider ter beschikking stelt. Hierop kan je zelf zien hoeveel minuten je al gebeld hebt, hoeveel smsjes je nog kan sturen en hoeveel je al van je data verbruikt hebt. Probeer zoveel mogelijk te connecteren op wifi-netwerken met je smartphone en gebruik te maken van de vermelde apps. Deze tips kunnen je allemaal helpen om te besparen op uw telefoonrekening.

Laat hier je reactie achter.