Besparen op wassen en drogen

Besparen op wassen en drogen

Het noodzakelijkste en misschien wel vervelendste huishoudelijke klusje is bij vele huishoudens met voorsprong ‘de was en de plas’. Niet enkel op fysisch vlak, maar ook op financieel vlak. Toch is het niet moeilijk om te besparen op wassen en drogen. Hieronder vind je enkele tips.

Wasmachine

Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine hou je best rekening met een aantal zaken. Het spreekt voor zich dat een energiebesparend toestel een goede optie is. Een energiebesparend toestel kan je herkennen aan het daaraan gekoppelde label. Een trippel A-label is hierbij de beste keuze. Daarnaast heb je ook een dag- of nachtteller. Door op bepaalde tijden de was te doen kan je heel wat besparen. Iets minder bekend is het hot-fill systeem. Hiermee hoeft je wasmachine zelf geen energie te verspillen om water op te warmen. Dit systeem warmt het water uit de kraan op vooraleer het in jouw toestel komt.

Tenslotte kan een timer zeer interessant zijn. Hiermee begint jouw wasmachine te draaien op het moment dat jij wil. Dergelijke systemen zitten vaak in nieuwe wasmachines ingebouwd. Ook de halve-lading-toets is interessant als de trommel maar voor de helft gevuld is.

besparen op wassen en drogen

Droogkasten

Je was drogen kan het simpelst door je was aan de wasdraad te hangen. De buitenlucht is bovendien gratis. Indien je niet genoeg ruimte bezit of de weersomstandigheden jou niet gunstig gezind zijn dan is een droogkast een goed alternatief.

Bij de aankoop van een droogkast is het belangrijk na te gaan of er bespaarprogramma’s aanwezig zijn. Daarnaast zorgen schone filters en condensors ervoor dat je toestel minder energie zal verbruiken om op te warmen en jouw kleren te drogen.

Deze tips voor het besparen op wassen en drogen kunnen goed van pas komen om onnodige kosten vermijden!

Laat hier je reactie achter.