Besparen op water

Besparen op water

Water besparen is goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor jouw eigen portefeuille. Hoewel de waterprijzen niet extreem hoog staan, zou je wel eens kunnen versteld staan van hoeveel water we elke dag verbruiken. Het gemiddelde schommelt tussen 100 à 150 liter per persoon en dat is toch niet bijster weinig. Daarom geven we jullie enkele tips om te besparen op water.

Lekkende kranen

Lekkende kranen kunnen behoorlijk irritant zijn, maar op jaarbasis zorgen ze er ook voor dat je zo maar even 50 euro kwijt bent. Zuur geld voor iets wat je makkelijk kan vermijden. Vervang of repareer lekkende kranen. Een nieuwe kraan heb je ook al snel bij verschillende webshops. Neem hiervoor zeker eens een kijkje bij Krëfel.

besparen op waterSpaarstand

In tegenstelling tot wat velen denken kan een vaatwasmachine soms spaarzamer zijn dan afwassen met de hand. Door een simpele spaarstand verbruik je minder water. Een andere tip, voor diegenen die niet over zo’n toestel beschikken, is het dichtdraaien van de kraan en je borden eerst te schrapen alvorens ze af te spoelen.

Samen douchen

Vooral in de badkamer kan je veel water besparen. Naast een douche met z’n twee zijn er nog enkele andere tips waardoor je heel wat kan besparen:

  • Draai je kraan dicht tijdens het tandenpoetsen (720 liter / maand)
  • Draai je kraan dicht tijdens het wassen van je haar (500 liter / maand)
  • Douch in plaats van een bad te nemen (50% minder water)
  • 1 of 2 minuten minder lang douchen (500 liter / maand)

besparen op water

Weg met de petflessen

Om te besparen op water is het handig  om een stevige drinkbus of sportfles aan te schaffen. De aankoop van flesjes water kost heel wat geld, vul daarom je flesjes op met (drinkbaar) kraantjeswater om heel wat te besparen. Hippe en kleurrijke drinkflessen vind je bij As Adventure en Decathlon.

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *