Top 3 bestemmingen voor foodies in hart en nieren

Top 3 bestemmingen voor foodies in hart en nieren

Is een vakantie vol zon, zee en strand niet het perfecte plaatje voor jou? Ben je vooral op zoek naar een plaats waar je veel en lekker eten vindt? Dan zijn deze 3 steden perfect voor jou! Hieronder vind je 3 Europese bestemmingen voor foodies.

Barcelona, Spanje

Barcelona voor foodies
Tapas, tapas, tapas! Overal waar je bent in Barcelona, kun je wel een tapasbar tegenkomen. Het is dan ook heerlijk om met een groepje vrienden in een van de kleine tapasrestaurants te zitten en de tafel vol te zetten met allerlei gerechtjes. Naast tapas heeft Barcelona natuurlijk nog veel meer te bieden. Paella is ook zeer populair in de stad. In de overdekte markt ‘La Boqueria’ kun je de verste producten vinden: fruit, noten, vis, schaaldieren, kruiden etc. Naast al dat eten is Barcelona ook gewoon de perfecte bestemming voor een goedkope en leuke citytrip.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Londen voor foodies
Londen is niet alleen dé winkelstad, het eten is er ook GE-WEL-DIG! Overal zijn er markten, restaurants en food stands. Je kan er de lokale gerechten eten, zoals fish and chips, bonen in tomatensaus als ontbijt etc. Als je niet typisch Brits wilt eten, geen probleem. In Londen vind je allerlei verschillende keukens van over de hele wereld. Kort samengevat, een perfecte bestemming voor foodies.

Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen voor foodies
Kopenhagen maakte de Scandinavische keuken opnieuw populair. Een aantal high-end restaurants bevinden zich in de mooie stad. Hoeft het voor jou niet zo chic te zijn, dan heeft deze bestemming nog veel meer te bieden. Je kan er aan verschillende kramen de populairste gerechten eten zoals smorrebrod, rod polse, koude gerookte zalm en zelfs pizza. Het is eens iets anders dan bij ons in België en zeker de moeite waard voor echte foodies.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke bestemmingen voor foodies waar het eten overheerlijk is. Als echte foodie weet je natuurlijk dat je gewoon alles moet proberen en proeven en wie weet vind je nog een bestemming die perfect bij dit lijstje past.

Laat hier je reactie achter.