Bevallingsdatum berekenen

Bevallingsdatum berekenen

Het berekenen van de vermoedelijke bevallingsdatum

Hoe werkt het berekenen? Heb je een regelmatige menstruele cyclus (28 dagen) dan duurt je zwangerschap 40 weken of 280 dagen. De duur van je zwangerschap wordt berekend vanop de eerste dag van je laatste menstruatie. Indien er geen zekerheid is over de lengte van je cyclus dan zal de zwangerschapsduur berekend worden via een echo.

In de meeste gevallen vindt 2 weken na het begin van je laatste menstruatie de eisprong en de eventuele bevruchting plaats. Dus tussen de bevruchting en de geboorte liggen ongeveer 38 weken of 266 dagen.

De uitgerekende bevallingsdatum is slechts een richtdatum, de kans bestaat dus dat je niet op deze dag bevalt, maar een dag rond deze uitgerekende bevallingsdatum.

NOD: Niet ongesteldheidsdag

Dit is de dag waarop je ongesteld moet worden en dus een nieuwe cyclus begint. Als je op die dag niet ongesteld wordt, dan betekent dat dat je zwanger bent (in geval van een regelmatige cyclus).

Hoe precies is de uitgerekende bevallingsdatum

De uitgerekende bevallingsdatum is waarschijnlijk niet de dag waarop je daadwerkelijk zult gaan bevallen. Bijna nog geen 5% van alle zwangere vrouwen bevalt op de uitgerekende datum. De meest baby’s worden geboren tussen de 38 weken en de 42 weken van de zwangerschap.

Dus het resultaat van onze ‘bevallingsdatum berekenen‘ tool is slechts een een richtlijn maar natuurlijk geeft het je al een idee wanneer je ongeveer mama wordt.

Laat hier je reactie achter.