Een nieuwe boekentas kopen in 5 stappen

Een nieuwe boekentas kopen in 5 stappen

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Moet je nog een nieuwe boekentas kopen voor zoon- en/of dochterlief? Volg onderstaande stappen om de beste boekentas te kiezen.

1. Kies een duurzame boekentas

Een stevige rugzak of schooltas is geen overbodige luxe. Of je kind nu nog een kleuter of al een tiener is, een boekentas kan best tegen een stootje. Op de speelplaats gaat het er soms wild aan toe, maar ook gewoon door het dagelijkse normale gebruik zal een boekentas slijten. Sowieso. Hoe minder stevig, hoe sneller je alweer een nieuwe boekentas kopen moet. Ga voor sterke, lichte, synthetische materialen zoals nylon of kwalitatief polyester of canvas die behandeld is om tegen een stootje te kunnen.

boekentas kopen brantano

2. De juiste grootte

“Waar gaat die tas met mijn dochter naartoe?” Als dat je eerste indruk is, zet je de tas beter meteen terug. Een veel te grote tas zorgt voor verkeerde verdeling van het gewicht, waardoor lichamelijke klachten sneller zullen opduiken. De grootte van de boekentas hangt af van wat er allemaal in moet. Moet er een brooddoos in mee? Moeten er veel boeken in getransporteerd worden? Moet er een laptop mee naar school? Hoe groter, hoe zwaarder de tas kan worden – en het punt van ‘te zwaar’ is dan niet ver af. Je doet er dus goed aan om vooraf goed na te denken over de grootte. Vraag eventueel ook eens na bij de school wat zij aanraden. Een gevulde boekentas weegt best maximaal 10% van het lichaamsgewicht.

Het volume wordt uitgedrukt in liter. In de meeste webshops kan je gemakkelijk filteren op volume, waardoor je snel een overzicht krijgt van de mogelijkheden.

tips boekentas kopen

3. Comfort boven looks

Naast grootte is een van de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden het comfort van de rugzak of boekentas. Zo kies je best een schooltas met brede, gevoerde banden. Smalle schouderbanden met te weinig voering zullen al snel doorzakken op de schouders en een te zware belasting veroorzaken.

Ook een verstevigd rugpand, met of zonder ventilatie, is geen overbodige luxe, zeker als zoon of dochter naar school fietst of wandelt. Niet alleen is de rug beter ondersteund, maar dankzij de stevige voering kunnen er ook geen spullen in de rug van de drager steken. Over fietsen of wandelen gesproken: een schooltas met regenhoes is ook handig in dat geval!

Maar hé, de banden en het rugpand mogen nog zo stevig en ergonomisch zijn, het belangrijkste is natuurlijk dat je kind de tas correct draagt. Niet tot de knieholten dus, maar wel netjes op de rug.

rugzak boekentas kopen

Een rugzak of boekentas die op beide schouders rust is bovendien, zoals we eigenlijk allemaal wel weten, de beste keuze voor het lichaam. Een schoudertas, waarbij het volle gewicht van de inhoud op één schouder rust, vinden veel jongedames dan wel mooier, maar als ze er veel gewicht in moeten meesleuren, kan dit op langere termijn leiden tot problemen met de rug, schouders en nek.

Een goede oplossing om het lichaam nog meer te beschermen is de tas die een mengeling van rugzak en trolley is. Dan dragen de wieltjes het gewicht van de tas, en worden de schouders van je kind af en toe bespaard.

4. Hoeveel vakken?

Als je zoon of dochter erg georganiseerd is, zal hij wellicht liever een boekentas kopen met meerdere vakken. Sommige kinderen of tieners houden er dan net weer van dat de tas een grote zak is. Voor de laptop is een extra vak natuurlijk wel erg handig, want zo’n duur apparaat kan wel wat bescherming gebruiken. Een apart opbergvakje voor een drinkbus is ook wel handig. Los van een of meerdere vakken is het vooral belangrijk om de zwaardere spullen achteraan in de tas te steken, dichtbij de rug.

vrolijke kleurtjes boekentas

5. Looks

Natuurlijk mag de boekentas er wat leuk uit zien. Voor de lichamelijke gezondheid van je kind mag het nooit de eerste prioriteit zijn, maar als het plaatje volledig klopt op vlak van duurzaamheid, grootte, comfort en aantal vakken, mag de persoon die de tas elke dag zal moeten dragen wel beslissen hoe ze er zal uitzien, toch? Geef hem of haar de keuze van design en laat hem of haar volledig gaan op vlak van vrolijke kleurtjes, als hij dat wil – iedereen tevreden! Oh, over vrolijke kleurtjes gesproken: bij Hema vind je de vrolijkste schoolspulletjes, als je het ons vraagt. En ehm … van deze vrolijke kleuterboekentasjes worden niet alleen de kleuters blij, maar ook de mama’s!

 

Met enkel een boekentas kopen is de outfit voor de eerste schooldag nog niet af. Maak hem helemaal compleet met een nieuw paar schoenen en nieuwe kleren!

 

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *