Buitenspeelspelletjes voor kids: een top 5!

Buitenspeelspelletjes voor kids: een top 5!

Met de lente en het mooie weer in aantocht, kunnen ook de kids opnieuw genieten van de buitenlucht! Buiten spelen biedt kinderen immers veel gezondheidsvoordelen. Door buiten te spelen loopt je kind minder kans op bijziendheid, het verhoogt de sociale capaciteiten van je kind, stressniveau daalt, het vitamine D-niveau wordt op peil gehouden en buitenspelen zorgt ook nog voor creatieve en slimme kinderen! Er zijn uiteraard tal van leuke buitenspeelspelletjes. Wij zetten er alvast 5 op een rijtje!

Buitenspeelspelletjes voor in de zomer of lente!

1. Stoepkrijt

Stoepkrijt is een leuke en goedkope manier om je kind enkele uren bezig te houden. Met stoepkrijt kan je zoon of dochter zijn creativiteit de loop laten. Bovendien kun je met stoepkrijt makkelijk een hinkelspel tekenen.

2. Verstoppertje

Indien meerdere kinderen samenspelen, is het uiteraard leuk om iedereen actief te laten deelnemen. Wat handig is, is dat je geen materiaal nodig hebt om verstoppertje te kunnen spelen en dat de regels eenvoudig zijn. Ook is het toegankelijk voor diverse leeftijden!

spelletjes voor buiten

3. Simon zegt…

Dit is een leuk en grappig spelletje waar de kinderen hun aandacht goed moeten bijhouden. Iemand neemt de rol van Simon op zich. Deze persoon zegt wat de andere kinderen moeten doen, steeds voorafgegaan door de woorden “Simon zegt”. Indien de persoon die Simon is een opdracht geeft zonder deze woorden en iemand doet wat hij vraagt, valt die persoon af. Degene die het laatst overblijft, mag de nieuwe Simon zijn.

4. Ballon in de lucht houden

De bedoeling bij dit spel is om een ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden. Hierbij zijn verschillende variaties mogelijk. De kinderen kunnen de ballon omhooghouden door middel van een raket of, in de zomer, een waterpistool. Ook kan dit spel zowel alleen als met meerderen gespeeld worden. Plezier gegarandeerd!

5. Waterballonnen

Een van de leukste buitenspeelspelletjes om de kids te entertainen in de zomer, is een waterballonnengevecht. Vul de ballonnetjes met water en gooien maar! Bovendien kan je kroost op die manier even afkoelen op een hete zomerdag.

Laat die zachte lente- en warme zomerdagen nu maar komen! Wij wensen je alvast veel plezier met deze buitenspeelspelletjes!

Toch niet zo ‘n mooi weer? Hier lees je meer over een leuke indoor-activiteit.

Laat hier je reactie achter.