Je kent het zeker en vast, van die stokjes met een klontje chocolade aan om in warme melk te laten smelten. Maar wist je dat dit ook makkelijk en snel zelf kunt maken met een lepel? Lees hier hoe je aan de slag kunt gaan. Zo kun je zelf heerlijke chocolademelk maken.
Benodigdheden
- Bakpapier
- Lepels (herbruikbaar of plastiek)
- Jouw favoriete chocolade (witte, donkere of melkchocolade)
Werkwijze om je eigen chocolademelklepels te maken
- Smelt jouw favoriete chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
- Roer de lepel door de chocolade en zorg dat deze mooi gevuld is.
- Leg de gevulde lepels voorzichtig op het bakpapier.
- Je kunt de lepels mooi afwerken met een andere kleur chocolade en bijvoorbeeld strepen vormen.
- Leg de lepels met chocolade op het bakpapier in de koelkast om de chocolade terug te laten opstijven.
Nu kun je zelf een lepel met chocolade laten oplossen in een tas warme melk en zo kun je dus jouw eigen chocolademelk maken. Bovendien is dit ook een leuk geschenkidee. Je zult er een andere persoon zeker en vast mee verrassen! Wil je een toets hazelnoot aan jouw chocolademelk toevoegen? Ontdek het recept voor een warme hazelnoot-chocolademelk.
Laat hier je reactie achter.