Chromecast 2: review

Chromecast 2: review

Wat is een Chromecast?

Laten we beginnen met een antwoord te geven op volgende vraag: ‘Wat is een Chromecast?’. De Chromecast is eigenlijk een kleine HDMI-stick van Google. Het apparaatje heeft veel weg van de gekende USB-stick, maar natuurlijk moet deze wordt in de HDMI-poort op jouw televisie aangesloten. Het kleine apparaatje kan elke ‘domme’ televisie omtoveren tot een smarttv en werkt met Android, iOs en computers met Windows of Mac OS X.

De Chromecast is een kleine minicomputer waarmee je muziek, films en andere media mee kan afspelen op jouw televisie. In tegenstelling tot jouw televisie en de gekende digicorders wordt deze niet bediend met een afstandsbediening. De afstandsbediening heeft plaats gemaakt voor je smartphone of tablet die al deze mogelijke functies overneemt.

De Chromecast is een kleine minicomputer waarmee je muziek, films en andere media mee kan afspelen op jouw televisie.

Marnix

Eens je jouw Chromecast hebt aangesloten op jouw televisie kan de pret beginnen. Bekende apps die met de Chromcast werken zijn onder meer YouTube, Plex, Netflix en AllCast. De handige app Cast Store geeft je een overzicht van alle mogelijke applicaties waarvan bekend is dat er Chromcast-ondersteuning aanwezig is.

De Chromecast op verschillende locaties

Belangrijk om weten is dat de Chromecast steeds een WiFi-verbinding nodig heeft aangezien het apparaat zelf content streamt van bijvoorbeeld Netflix. Net als bij Netflix heb je internet nodig, de Chromecast verandert hier niets aan. Jouw smartphone of tablet, die bij de Chromecast fungeren als afstandsbieding vereisen echter geen constante verbinding. Enkel als je jouw uitzending wil starten, stoppen of pauzeren hoef je jouw toestel te verbinden met hetzelfde netwerk als de Chromecast.

Het is daarnaast ook mogelijk om meerder Chromecasts op een enkel netwerk te gebruiken. Je geeft deze een naam en zo kan je gemakkelijk een onderscheid maken tussen de verschillende apparaten. Hierdoor maak je bijvoorbeeld je een onderscheid tussen ‘Woonkamer’ en ‘Slaapkamer’. Dit is handig als je een beetje moe wordt en je gewoon van je luie zetel naar je nog luier bed wil overschakelen. Je kijkt gewoon verder van waar je gebleven was op je telefoon.

De Chromecast 2 maakt van elke ‘domme’ tv een smart tv.

Marnix

Chromecast vs Chromecast 2

Design van de Chromecast 2

In tegenstelling tot de eerste hdmi-stick van Google komt het miljardenbedrijf met een nieuw design op de proppen voor de Chromecast 2. Het cirkelvormig design heeft wat weg van een dunne ijshockeypuck en aan het apparaatje zit een buigbare hdmi-kabel die je gemakkelijk(er) in je televisie steekt. Daarnaast zorgt de micro-usb-aansluiting voor stroom. Naast het cirkelvormige design is er nu ook een groter aanbod aan kleuren. Je kan de Chromecast 2 verkrijgen in de kleuren rood, geel en zwart.

chromecast 2

Nieuwste functies

  • Vrolijkere kleuren
  • Betere connectiviteit door drie ingebouwde wifi-antennis voor de 2,4GHz en 5 GHz-band
  • Je kan zowel films, apps, foto’s als games naar je televisie streamen
  • Apps en content laden sneller in dankzij Fast Play

Fast Play

Een andere nieuwe functie van de Chromecast 2 is Fast Play. Met deze functie laadt de verbinding met een app en de content die je wil afdrukken alvorens je op de knop kan drukken.

Fast Play heeft heel wat potentieel, maar is pas in 2016 beschikbaar

Marnix


Een voorbeeld: Je klikt op jouw Netflix-applicatie en op de achtergrond wordt de Chromecast al opgestart. Dit moet ervoor zorgen dat de Chromecast sneller is dan live televisie. Het nadeel is dat deze Fast Play, waar heel wat potentie in zit, pas in 2016 beschikbaar is.

Chromecast 2 kopen

Shop Bol.com Coolblue MediaMarkt
Prijs €39,99* Error parsing: Query returned empty response Error parsing: Query returned empty response

* Prijs op 23 oktober 2015

Laat hier je reactie achter.