Dagelijks besparen

Dagelijks besparen

De kranten staan er vol van: het leven is duur en wordt steeds duurder. Verhoging van de energiefactuur, suikertaks, alcohol wordt duurder, en zo kunnen we wel nog even doorgaan. Het leven wordt duurder maar toch willen we niet inboeten en hebben we af en toe nood aan een verzetje. Een avondje uit, vakantie, een dagje shoppen, een uur sporten… Ontspanning is superbelangrijk maar kost jammer genoeg handenvol geld. Toch kan je dagelijks besparen zodat er meer over blijft voor leuke dingen. Dit zijn mijn 3 tips!

dagelijks besparen

Boodschappen

Wij hadden de gewoonte om bijna dagelijks naar de kleine supermarkt te trekken om boodschappen te doen. Niet zo slim als je het allemaal optelt. Je gaat beter 1 keer in de maand of in de 2 weken inkopen doen in een grote supermarkt zodat je alles in grote hoeveelheden, en dus met korting kan kopen. Het klinkt gek om je kar vol te laden met producten die je misschien nog niet meteen nodig hebt maar je bespaart wel door 3 verpakkingen van een product in 1 keer te kopen. Heb je geen tijd om zelf je boodschappen te doen, dan kan je bij Collishop, HelloFreshDelhaize en ook Albert Heijn je boodschappen online bestellen.

Eten & Drinken

Ik durfde vroeger stiekem lachen met collega’s die tijdens de lunchpauze keurig verpakte boterhammetjes bovenhaalden. Het leek me zo’n tijdverspilling om ’s morgens je boterhammen voor de lunch al klaar te maken. Ik bleef liever nog een half uur langer in mijn bed. Nu weet ik wel beter. Elke middag een broodje halen of een lunchmenu eten op restaurant hebben niet alleen een negatieve invloed op de weegschaal maar ook op je portefeuille. Een maandje bijhouden hoeveel wij met z’n tweeën uitgaven aan broodjes ‘gezond’ als lunch, was een kleine schok. Een half uurtje vroeger uit bed rollen doen we nu met plezier. Het helpt uiteraard dat de kids ook een gezond lunchpakket moeten meenemen naar school. Dagelijks achter de kookpotten kruipen om een maaltijd op tafel te toveren, het is niet voor iedereen evident. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel leuke oplossingen zoals HelloFresh waarbij je box met ingrediënten en receptjes keurig bij je thuis wordt geleverd.

dagelijks besparen

Shoppen

Zoals elke vrouw hou ik regelmatig van een nieuw kledingstuk in mijn kleerkast. Niet zozeer omdat ik het nodig heb, wel omdat ik het fijn vind om mooie en trendy dingen te dragen. Jammer genoeg hou ik van mooie dingen en mooie dingen hebben vaak een prijskaartje. Daarom hou ik goed in de gaten wanneer er outlet is van mijn favoriete winkels of merken. Tijdens die outlets vind je vaak leuke kledij aan kortingen die tot 70% kunnen oplopen. Online zijn er elke dag wel interessante aanbiedingen te vinden. Heel wat grote webshops, zoals Zalando, hebben een vast outlet-aanbod met kortingen dit tot 50% kunnen gaan. Ook zijn er uitverkoop-sites zoals Zalando Lounge die elke dag een ander bekend merk in uitverkoop zetten. Op die sites kan je echt hele leuke spullen kopen aan grote kortingen. En, hoe lastig het soms ook is, soms is het niet slecht om te wachten tot de solden beginnen. Gelukkig zijn die niet langer beperkt tot januari en juli maar vind je ook tussenin soldenperiodes met Herfst Sale en Lente Sale als koplopers.

Laat hier je reactie achter.