De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa

De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa

Op reis gaan betekent veel dingen. Lekker eten, rusten, genieten van het mooie weer een ook de mooiste plekjes fotograferen. Maar welke plaatsen in Europa worden nu het meeste gefotografeerd? Aan de hand van de meest getagde foto’s op Instagram werd er een lijst van de 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa opgesteld.

1. Park Güell in Barcelona

De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa.Park Guell in Barcelona

Park Güell is een gestrekt stadspark in Barcelona, dat hoort bij Catalonië. Het is gelegen in het stadsdeel Gràcia in het noordoosten met dichte pijnbossen, lanen met palmen en een door bomen omzoomd plein. Wanneer je het park binnenkomt, zal je oog meteen vallen op de kleurige, keramieken salamander op de trapleuning. Deze is versierd met ‘trencadís’, deze mozaïektechniek bestaat uit gebroken stukjes keramiek. De salamander is tegelijk het symbool van het park.

Dit park is door Gaudí ontworpen samen met Güell. Gaudí had het idee om het park vorm te geven geïnspireerd op de natuur. Hij dacht aan een recreatiepark, Güell dacht aan een tuinstad. Inspiratie deed Güell op tijdens zijn buitenlandse reizen, waarbij hij de Engelse landschapstuinen en de romantische tuinarchitectuur bewonderde, vandaar het Engelse ‘Park’. Het park staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarom dat deze in de lijst van de 5 meest gefotografeerde foto’s in Europa zeker niet mag ontbreken!

2. Piazzale Michelangelo in Firenze

De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa.Piazzale Michelangelo in Firenze

Piazzale Michelangelo is een plein in Florence in Italië. Dit plein ligt op een heuvel en biedt een goed uitzicht op de stad Florence, met uitzicht op de Ponte Vecchio, de Santa Maria del Fiore, Uffizi, Santa Croce en het Palazzo Vecchio.

Centraal op het plein staat een gedenkteken voor Michelangelo met een kopie van zijn David. Net als kopieën van vier beelden die voor het graf bestemd waren van Giuliano en Lorenzo de Medici: de Nacht en de Dag, het Morgenlicht en de Avondschemering.

3. Sint-Stefanusbasiliek in Boedapest

De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa.Sint-Stefanusbasiliek in Boedapest

Een eerder onbekend monument op de lijst van de meest gefotografeerde plaatsen in Europa is de Sint-Stefanusbasiliek in Boedapest, Hongarije. De kerk was na tientallen jaren in 1905 gebouwd en is sindsdien de grootste van de stad. De kerk is gewijd aan de heilige koning Stefanus, wiens rechterhand als reliek in de basiliek wordt bewaard. De basiliek staat in Pest aan het Sint-Stefanusplein. Aan de achterzijde van de kerk begint de monumentale Andrássyboulevard.

4. Astronomische klok in Praag

De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa.Astronomische klok in Praag

Het astronomische uurwerk van Praag is een middeleeuws werk in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag. Het uurwerk is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Oudestadsplein in de Oude Stad van Praag. Het uurwerk heeft verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel in het midden, de astronomische wijzerplaat, geeft de tijd aan en laat de stand van de zon en de maan zien. Het uurwerk geeft maar liefst vijf soorten tijd aan. Het tweede onderdeel bovenaan is de Parade van de Apostelen. Elk uur gaan er twee kleine deuren open en komt er een parade van apostelen voorbij. Als laatste is het derde onderdeel. Onderaan is een wijzerplaat met medaillons die de maanden voorstellen en waarop voor elke dag de heilige wordt aangeduid.

5. Piccadilly Circus in Londen

De 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa.Piccadilly Circus in Londen

Piccadilly Circus is een druk plein in het centrum van Londen dat vooral bekend is om de negentiende-eeuwse fontein met het standbeeld van Eros, en de felle lichtreclames die van het plein een soort mini-Times Square maken. Piccadilly is het meest indrukwekkend ’s nachts, wanneer de felle reclamecampagnes het best tot hun recht komen.

Heb je één van deze 5 meest gefotografeerde plaatsen in Europa nog nooit gezien? Dan heb je nu misschien wel inspiratie opgedaan voor je volgende reis…

Laat hier je reactie achter.