De nieuwe renovatiepremie 2015: wat moet je weten?

De nieuwe renovatiepremie 2015: wat moet je weten?

De Vlaamse Regering keurde vorig weekend de nieuwe renovatiepremie goed. Deze kan vanaf 1 december 2015 aangevraagd worden, maar er komt ook een overgangsmaatregel voor wie al voor 1 december 2014 een overeenkomst sloot met een aannemer of materialen bestelde.

Wat houdt deze nieuwe renovatiepremie in?

De Vlaamse renovatiepremie is een premie die je kan krijgen bij de renovatie van je woning. Het maximale bedrag is 10 000 euro. De uitbetaling wordt vanaf nu verdeeld over twee aanvragen, die ingediend moeten worden in een periode van tien jaar. Tussen de twee aanvragen moet minstens 1 jaar en maximaal 2 jaar liggen.

Voor welke werken geldt de premie?

Per categorie kan je een premie krijgen van maximaal 2 500 euro:
1. Structurele elementen van de woning: werken aan funderingen, muren, draagvloeren en trappen
2. Dak: werken aan dakgebinte, dakbedekking, goten en afvoer
3. Het buitenschrijnwerk: werken aan ramen en buitendeuren
4. De technische installaties: werken aan een elektrische installatie, sanitaire installatie in badkamer/toilet en de centrale verwarming

renovatiepremie

Wanneer kan je de nieuwe renovatiepremie aanvragen?

Dat kan vanaf 1 december 2015 via de website van Wonen in Vlaanderen.

Inkomensvoorwaarden

Voor deze nieuwe renovatiepremie gelden een aantal inkomensgrenzen. Je mag niet meer verdienen dan:

  • 40 640 euro als alleenstaande zonder persoon ten laste
  • 58 050 euro als alleenstaande met een persoon ten laste (mag verhoogd worden met 3 260 euro per bijkomende persoon ten laste)
  • 58 050 euro als gehuwd of samenwonend persoon (mag verhoogd worden met 3 260 euro per persoon ten laste)

Wat met lage inkomens?

Eigenaar-bewoners wiens inkomen lager ligt dan 29 000 euro kunnen rekenen op een premie van 3 333 euro per categorie in plaats van 2 500 euro. Aan de maximale premie van 10 000 euro verandert er echter niets.

Overeenkomst afgesloten voor 1 december 2014?

Als je al een overeenkomst hebt afgesloten voor 1 december 2014, dan kan je nog tot 1 februari 2016 gebruikmaken van de nieuwe overgangsregeling. De aanvraag zal dan nog vallen onder de voorwaarden van het oude stelsel.

Zelf renoveren of hulp inroepen

Wil je renoveren en zo’n aanvraag indienen, maar heb je nog niet de juiste vakman gevonden? Neem dan eens een kijkje bij Twizzi. Zou je toch liever eerst eens vergelijken, dan kan je offertes aanvragen bij Solvari.

Bekijk teven ons review van Twizzy en kom ze meer te weten over wat Twizzy voor jou kan betekenen. Ontdek hier de review.

Laat hier je reactie achter.