Dieren verzorgen in de winter dankzij deze tips!

Dieren verzorgen in de winter dankzij deze tips!

Tijdens de wintermaanden is iedereen lekker ingeduffeld in verschillende laagjes en staat de verwarming thuis goed te draaien. Dieren kunnen echter geen tui aandoen wanneer ze het even frisjes hebben. Met enkele tips kun je eenvoudig dieren verzorgen om hun de winter door te helpen!

Diervriendelijke tuin

Als je een tuin hebt kun je al een aantal zaken doen die dieren zullen helpen de winter door te komen. Zo kun je onder andere nestkastjes plaatsen voor vogels of een heus insectenhotel op poten zetten. Het wordt vaak eens vergeten maar insecten zijn eigenlijk heel nuttige diertjes en zorgen onder andere voor de bestuiving van jouw planten. Heb je even geen zin om de bladeren en takken in je tuin op te ruimen? Geen enkel probleem, dit is zelf goed! Dieren kunnen deze dan gebruiken voor het maken van een schuilplaats.

Vogels dieren verzorgen

Bakje met water

Het kan handig zijn een bakje met water te voorzien. Zo kunnen dorstige diertjes genieten van een heerlijke verfrissing. Als je een stukje druivensuiker in het water laat oplossen zal het water minder snel bevriezen. Gebruik wel zeker en vast geen metalen bakje, hier kunnen vogels makkelijker aan vastvriezen. Ook uit stukjes fruit kunnen dieren vocht opnemen. Dieren verzorgen in de winter hoeft geen hele klus te zijn.

Zorg voor voer als het lang vriest

De meeste dieren bereiden zich op de winter voor door een extra vetlaagje aan te maken. Dit is een soort van persoonlijke voedselvoorraad. Het is dus niet nodig om meteen buiten een heleboel eten te voorzien. Zorg enkel voor extra voeder als het een langere periode aan het vriezen is en de temperaturen heel koud zijn. Een voederhuisje kan dan een handige oplossing zijn!

Let ook op dieren in een wei en jouw trouwe viervoeter

Paarden dieren verzorgen

Dieren zoals paarden die in de wei staan kunnen meestal dankzij hun wintervacht goed tegen de koude. Het is toch aangeraden om een goede stal te voorzien die je dieren kunnen gebruiken om in te gaan schuilen.
Het is absoluut niet nodig om jouw trouwe viervoeter binnen te laten. Honden en katten kunnen genieten van een heerlijke wandeling in de kou. Er zijn wel een aantal zaken waar je best even op moet letten. Zorg dat je huisdier voldoende in beweging is zodat hij zeker geen kou heeft. Voor een wandeling in de sneeuw kun je ook een beetje vaseline aan de voetzolen van je hond doen. Dit zal zijn voeten beschermen. Laat je hond vooral geen sneeuw eten, want dit kan hem ziek maken. Ten slotte let je ook altijd best op voordat je de auto start als hij buiten staat. Controleer even of er zeker geen kat onder de motorkap zit. Katten durven zich hier vaak verschuilen om zich tegen de koude te beschermen.

Dankzij deze tips kun je dieren verzorgen om hun zonder zorgen te helpen de winter door te komen! Je vindt ook enkele tips voor het organiseren van een winterbarbecue. Geniet samen met familie en vrienden van je diervriendelijke tuin!

Laat hier je reactie achter.