Boeken kaften was nog nooit zo eenvoudig!

Boeken kaften was nog nooit zo eenvoudig!

Nog een maand zomervakantie en het nieuwe schooljaar breekt aan. Dit gaat vaak gepaard met het aankopen van nieuw schoolgerief. Voor veel mama’s en papa’s betekent dit ook: kaften. Voor sommigen is kaften een hatelijk fenomeen waar vaak veel frustraties bij komen kijken. Met onze tips leer je boeken kaften in een mum van tijd. Lees snel verder en zeg “bye-bye” tegen die haatgevoelens tegenover boeken kaften!

Stappenplan voor boeken kaften

Via dit stappenplan leer je boeken kaften in een handomdraai.

  1. Alvorens kaftpapier af te snijden, leg je het boek opengevouwen op de rol. Knip vervolgens het kaftpapier door aan elke kant 4-5 centimeter extra over te houden. Je neemt m.a.w. niet de grootte van het boek, maar neemt aan elke kant minstens 4-5 centimeter extra papier.
  2. Vouw nu het afgeknipte papier in 2 en vouw het om het boek heen met de plooilijn op de rug van het boek.
  3. Van de rugstrook met plooilijn knip je onderaan en bovenaan een stukje. Dit doe je door breed te beginnen (aan elke kant van de plooilijn 2 centimeter) en door te eindigen met de breedte van de rug. Let op dat je deze flapjes er niet afknipt. Het is de bedoeling dat je deze toevouwt om de rug te verstevigen. Als het goed is heb je een trapezevorm die vasthangt aan een zijde. Vouw deze vervolgens naar binnen.
  4. Leg vervolgens het boek op je papier met de rug van het boek op de plooilijn en op de omgevouwen stukken. Vouw vervolgens de boven- en onderkant om de kaft van het boek.
  5. Doe het boek dicht en vouw nu de rechter- en linkerflap over de kaft van het boek. Bij deze stap is het belangrijk dat het boek dicht is. Indien niet, zou je kaftpapier tegen kunnen wringen en niet passen.
  6. Plak nu met plakband de hoeken van de toegevouwen flappen aan elkaar. Let op dat je deze niet aan het boek zelf plakt! Het kaftpapier moet beweeglijk om het boek blijven.
  7. Ziezo, je boek is nu gekaft! Je kan de rug nog verstevigen met plakband en ervoor kiezen om het boek te plastificeren.

Boeken kaften zal nu een stuk eenvoudiger verlopen! Alvast veel kaftplezier toegewenst! Wil je tips over het kopen van een goede boekentas voor je kind? Deze kan je hier lezen.
eenvoudig boeken kaften

Laat hier je reactie achter.