Je eigen bath bomb maken is helemaal niet moeilijk

Je eigen bath bomb maken is helemaal niet moeilijk

Niets is beter dan ’s avonds na een drukke dag te ontspannen in een heerlijk warm stomend bad. Kom volledig tot rust. Wil je jouw badwater een leuk kleurtje of lekker geurtje geven om helemaal weg te dromen? Dan is het leuk om een bruisbal in het water te gooien. Wanneer je dit moet kopen in de winkel kan hier soms wel een prijskaartje aanhangen. Daarom hebben wij de ideale tip! Je eigen bath bomb maken is helemaal niet moeilijk. Niet alleen leuk voor jezelf maar ook om cadeau te doen.

Benodigdheden

 • 100 gr maïzena
 • 100 gr citroenzuur
 • 125 gr zuiveringszout
 • Anderhalve lepel kokosolie
 • 5 druppels etherische olie
 • Voor een leuk kleurtje eetbare kleurstof
 • Vormpje

Eigen bath bomb maken doe je zo

Ingrediënten bath bomb maken

 1. Mix alle ‘droge’ ingrediënten in een kom en zorg dat je geen klonters meer ziet.
 2. Verdeel de mengeling in verschillende kommetjes (dit is afhankelijk van het aantal verschillende kleuren dat je wil maken).
 3. Voeg in een aparte kom de kokosolie, etherische olie en kleurstof door elkaar. Voeg deze mengeling lepel per lepel aan de mengeling droge ingrediënten tot alles aan elkaar blijft kleven.
 4. Blijf ondertussen goed roeren en voeg indien nodig een klein beetje water toe om alles beter te laten kleven.
 5. Vul het vormpje dat je hebt gekozen. Dit kan een DIY kerstbal zijn of grote ijsblokvormpjes. Zorg dat je alles goed steven aandrukt.
 6. Verwijder de vormpjes en laat de bruisbal minstens 24 uur liggen.
 7. De bruisballen bewaar je best in cellofaanfolie om te beschermen en op een droge plaats.

Een bath bomb maken is super eenvoudig en je kunt zelf kiezen welke geuren en kleuren je wilt toevoegen. Geniet van je eigen creatie of door het cadeau aan een speciaal iemand. Heb je even geen tijd? Dan kun je natuurlijk ook altijd bruisballen kopen. Wil je ook je haar extra goed verzorgen? Maak dan je eigen haarmasker voor stralende lokken.

Laat hier je reactie achter.