Evenementen in april

Evenementen in april

Elke dag van het jaar valt er wel iets te beleven ergens in de wereld. De ene dag al wat specialer dan de andere. In bepaalde streken of landen heb je gewoontes die elk jaar opnieuw plaatsvinden. Maar welke evenementen in april moét je in het buitenland meemaken? We zetten ze even op een rijtje.

3 april: World Marble Championships

De “World Marble Championships” is een knikkertoernooi in Engeland, meer bepaald in Tinsley Green, Sussex. Dit toernooi gaat al door sinds 1932 en is een bekend fenomeen in de streek. Het evenement gaat door op de parking van the West Sussex Pub. Het spel gaat als volgt: de deelnemers plaatsen 49 knikkers in de ring. De eerste persoon of het eerste team dat 25 knikkers naar buiten speelt met hun knikkers gaat door naar de volgende ronde. Dit event trekt spelers uit de hele wereld aan: Europa, Verenigde Staten… Zo zijn er al enkele teams uit Duitsland die gewonnen hebben.

Evenementen in april.Marbles

5 april: Hail Hanshi & Qingming

Festivals in China! Hail Hanshi staat deze tijd voor een Cold Food Festival en valt de dag voor Qingming, Tomb Sweeping Festival. Het festival is ontstaan door een 1000 jaar oude legende over een zekere Jie Zhitui die een hap uit zijn eigen been nam voor zijn hongerige koning die gedwongen werd tot ballingschap. De koning wou hem bedanken maar daarna vermoordde hij Jie. De koning noemde die dag Hanshi, de dag waar enkel koud eten mag gegeten worden. De dag nadien gaan families naar de grafzerken van hun overleden familie. Ze geven eten en drank aan de overledenen en verbranden papier dat geld voorstelt. Die tijd van het jaar is het ook populair om te vliegen met kites, zowel overdag als ’s nachts. Als ze ’s nachts opvliegen, zijn hun kites verlicht met lantaarns en wordt er gevlogen op puur geluk om nergens tegen te botsen.

Evenementen in april.Qingming

13 april: Lunar New Year

Tijdens ‘Lunar New Year’ in Thailand wordt heel het land onder water gezet. Songkran is het moment waar iedereen respect toont aan Buddha en elkaar besprenkelt met water voor goed gelukt. Dit laatste is wat geëvolueerd en omgetoverd tot een enorm watergevecht dat drie dagen duurt. De bevolking en toeristen zijn geen enkele seconde gerust want iedereen mag drie dagen lang elke voorbijganger op gelijk welke manier met water overgieten. Dit vindt niemand erg want dit is hét moment om even af te koelen.

Evenementen in april.Lunar

22 april: Original bungy-jumpers

Bungy-jumpen kent iedereen wel. Maar hoe zijn ze dit ooit begonnen? Een van de leukste evenementen in april vind je in Petecost Island, in de Republiek Vanuatu in Oceanië, waar jaarlijks de originele torens gebouwd worden om te land-diven. De torens bestaan uit hout en zijn maar liefst 16 meter hoog. Onderaan zijn ondertussen de broodwortelgewassen aan het bloeien. Eenmaal juni, beginnen de eerste mannen en jongens te springen. Dit is heel risicovol en daarom is er, vanaf de springer zijn hand omhoog houdt, absolute stilte. Dit omdat hij zijn gedachten deelt met iedereen en dit tegelijk zijn laatste woorden kunnen zijn. Tijdens zijn sprong is het de bedoeling dat zijn haar het gewas raakt om het niet vuil te maken. Deze land-divers vind je overal in het zuiden van Pentecost.

Evenementen in april.Bungy

28 april: Dive the Poor Knights

Heb je altijd al gedroomd om eens te gaan duiken? Dan is de Poor Knights Eilanden de perfecte plaats! Deze eilanden in Nieuw-Zeeland zijn overblijfselen van eeuwenoude vulkanen. Je kan hier heel veel zien en beleven, niet enkel door te duiken maar ook tijdens het snorkelen. Bij het duiken kan je onder andere kooien, bruggen en onderwater cliffs zien. Dit is de plaats in april waar je moet zijn, de temperaturen zijn niet te koud, er zijn mooie herfstkleuren te bewonderen, de wijnoogsten zijn afgerond en zoveel meer.

Evenementen in april.Poor-Knights

30 april: Welcome in Walpurgisnacht

Vroeger geloofde men in Duitsland dat in de nacht tussen 30 april en 1 mei de heksen naar Blocksberg in het Harzgebergte vlogen om daar hun heksensabbat te vieren. Ze dansten in de gedaante van bokken met de duivel. Iedereen sloot zijn deuren en zocht allerlei middeltjes om tegen te houden dat de heksen naar hun zouden komen. De dag van vandaag is dit omgevormd een feest geworden in Thale waar iedereen zich verkleed als heksen en rond een vuur danst.

Evenementen in april.Walpurgisnacht

Kan je niet kiezen tussen al deze evenementen in april? Je kan alvast eens een kijkje nemen op Trivago en misschien beland jij binnenkort wel op één van deze plaatsen.

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *