Evenementen in mei

Evenementen in mei

In mei zijn er heel wat feestdagen in ons land, maar ook in andere landen vinden er heel speciale gelegenheden plaats. In veel landen is het weer perfect om bepaalde activiteiten te doen, in andere landen vieren ze hun grootste overwinningen. Kom hier te weten welke evenementen in mei heel erg speciaal zijn in de wereld en waar jij misschien eens kan bij zijn.

5 mei: Cinco de Mayo

Op 5 mei 1862 werd het Franse leger verslagen door Mexico in de Slag bij Puebla. Dankzij deze grote overwinning vieren de Mexicanen deze gebeurtenis nog steeds tot op de dag van vandaag. Cinco de Mayo, 5 mei, is sindsdien een nationale feestdag. Maar niet alleen in Mexico wordt dit gevierd maar in verschillende staten in Amerika. Zo is het in Texas ook een populaire dag omdat de generaal die de Mexiaanse troepen naar de overwinning leidde, uit Texas afkomstig was. Op 5 mei moet je dus in Mexico zijn om gezellig mee te vieren in die typische Mexicaanse sfeer.

Evenementen-in-mei.Cinco-de-Mayo

7 mei: Rose Festival

In Marokko wordt jaarlijks het Rozenfestival gevierd in mei. Namelijk bij het begin van de oogst van de rozen. De geur van deze bloemen is heel typerend voor het stadje Kelaat Mgouna en dit is ook de plek waar het festival doorgaat. Zo’n 20 000 mensen komen jaarlijks naar dit evenement. Tijdens het Rozenfestival wordt ook de nieuwe ‘Miss Roos’ verkozen en zij is dan regerende koningin van de oogst van het jaar.

Evenementen-in-mei.Rose-Festival

10 mei: Feria del Caballo

De jaarmarkt in Andalusië (Spanje), genaamd Feria del Caballo, is een belangrijk feest in de stad. Elk jaar opnieuw gaat deze door in het Parque González Hontoria in begin of midden mei. Ze kent haar oorsprong uit de paardenhandel in de middeleeuwen waar de veehandelaar hun zaken afsloten. Tegenwoordig duurt de jaarmarkt van het Paard negen dagen, namelijk de weekdagen met de aansluitende twee weekends. Tijdens deze festiviteit defileren de paarden met hun ruiters om verkocht te worden. Eén dag is er ook een grote optocht door de voornaamste straten met rijtuigen.

Evenmenten-in-mei.Feria-del-Caballo

15 mei: Corsa dei Ceri

Op 15 mei staan de straten in Gubbio helemaal vol want dan wordt het grootste feest “Corsa dei Ceri” gehouden. In dit kleine stadje in Italië zijn alle inwoners gekleed in de kleuren van de drie patroonheiligen. Er zijn drie patroonheiligen namelijk Sant’Ubaldo, San Giorgio en Sant’Antonio. De eerste is de beschermheilige van de metselaars, de tweede van de commercianti en de laatste voor de boeren.

Het mooiste beeld van de dag is wanneer de beelden van drie heiligen voorbijkomen. Die zijn geplaatst op drie houten kaarsen en wegen maar liefst meer dan 400 kg. Deze zware beelden worden gedragen door een groep mannen en trekken zo door het volk. Ze stappen niet gewoon, maar rennen door de straten om dan bergopwaarts te sprinten op de Monte Ingino. Daar ligt dan de kerk van Sant’Ubaldo waar de beelden terug op z’n plaats worden gezet.

Evenementen-in-mei.Corsa-dei-Ceri

19 mei: Tara River

In Montenegro ligt de Tara. Deze 144 km lange rivier stroomt 110 km door Montenegro en 34 km door de Servische Republiek. De Tara snijdt door de grootste kloof van Europa van zo’n 78 km lang en het diepste punt ligt maar liefst op 1300 meter. Mei tot oktober is de perfecte periode om hier te gaan raften. Tijdens deze maanden smelt de sneeuw en is de rivier het meest vol, snelst en dat geeft dus de beste kick. De afstand om te raften is zo’n 82 km lang en start ten zuiden van de Tara Bridge en eindigt aan de Bosnian Border. Het leukste is om twee dagen te verblijven waar je de eerste dag door het diepste gedeelte van de canyon en daarna te overnachten in Radovan Luka. De meeste tours varen enkel over de laatste 18 km om zo een mooi zicht te krijgen over de rivier.

Evenementen-in-mei.Tara-River

Ben je een wereldreiziger? Dan kunnen één van deze evenementen in mei nu alvast op je to do-lijstje staan. Want het zijn toch heel speciale gelegenheden op prachtige plekken in de wereld die je niet mag missen.

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *