Feestje organiseren thuis met deze tips

Feestje organiseren thuis met deze tips

Een feestje organiseren is altijd een heuse klus. Of het nu voor jou en je vrienden en vriendinnen is, voor je familie of voor je kinderen en hun vriendjes. Iedereen houdt wel nu en dan eens van een leuk feestje. Hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het organiseren van een leuk feestje bij jou thuis!

Zorg voor leuke decoratie

Het maakt niet uit waar je je feestje wilt organiseren. Van de woonkamer tot de kelder of de zolder, elke kamer kun je een extra touch geven met leuke decoratie. Wanneer je werkt met een themafeest kan de decoratie zorgen voor extra inleving en de sfeer naar een hoger niveau tillen. Je zult verstelt staan van wat je allemaal kan gebruiken om je huis extra in te richten: lichtjes, slingers, planten, posters, enzovoort. Bij Fun & Feest vind je een heel assortiment aan originele en leuke decoratiestukken waarmee je je feest kunt aankleden. Houd er natuurlijk ook rekening mee dat er niet te veel breekbare spullen aanwezig zijn in de ruimte waar je jouw feestje wilt organiseren. Later zal dit veel ongemakken en opruimwerk vermijden.

Decoratie feestje organiseren

Nodig de gasten uit

Een feestje organiseren betekent uiteraard ook gasten uitnodigen. Je kunt kiezen om een leuke kaart te ontwerpen die als uitnodiging dient. Dit kan je makkelijk zelf doen maar ook online vind je verschillende tools die je hierbij kunnen helpen. Heb je geen zin om uitnodigingen met de post te versturen? Veel evenementen worden tegenwoordig gedeeld via sociale media waarbij je alleen de mensen selecteert die jij wilt uitnodigen. Ook hier kun je je volledig laten gaan en een creatieve foto toevoegen. Bovendien kunnen mensen hiermee makkelijk op je uitnodiging reageren en zeggen of ze al dan niet aanwezig kunnen zijn.

Hapjes en drankjes voorzien

Afhankelijk van hoeveel gasten je uitnodigt zul je meer of minder hapjes en drankjes moeten voorzien. Je kunt makkelijk enkele hapjes voorzien voor in de oven of de friteuse. Deze vragen niet veel moeite en zijn enorm lekker. Heb je hier geen zin in? Dan kun je altijd enkele koekjes, chips en nootjes voorzien. Hiermee ben je gewapend tegen de lichte honger. Daarnaast moet je ook voldoende drinken voorzien. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt in je koelkast en dat je zowel alcoholische als niet-alcoholische alternatieven hebt. Hebben er toch een aantal gasten te diep in het glas gekeken? Hier vind je enkele tips die kunnen helpen tegen een kater.

Hapjes en drankjes feestje organiseren

Zorg voor leuke muziek

Of je nu een echt dansfeest wilt organiseren of een gezellig samenzijn. Leuke muziek om op te dansen of voor in de achtergrond kan dan niet ontbreken. Je kunt makkelijk je eigen playlist samenstellen met toepasselijke muziek voor de hele avond. Daarnaast kan het ook een idee zijn om je gasten te betrekken bij de muziekkeuze. Met Spotify kun je een playlist maken en delen waardoor je gasten ook hun favoriete liedjes kunnen toevoegen. Nog een kleine tip wanneer je van plan bent luide muziek te draaien. Het kan dan altijd een goed idee zijn je buren in te lichten, zo kun je onnodige discussies vermijden.

Een feestje organiseren is een hele klus. Je moet met verschillende zaken rekening houden. Deze tips kunnen er voor zorgen dat er een last van je schouders valt en je zeker een aantal basiszaken niet vergeet. Bovendien mag je niet vergeten zelf te genieten van je eigen feestje. Let’s get the party started!

Laat hier je reactie achter.