Gezichtsverzorging: een makkelijke routine in 5 stappen

Gezichtsverzorging: een makkelijke routine in 5 stappen

Heb jij ook altijd al een mooie en gladde huid gewild? Een goede routine voor gezichtsverzorging is lastig te vinden en meestal ook moeilijk om vol te houden. Voor een optimaal resultaat moet je er eigenlijk dagelijks tijd voor maken. Hieronder vind je een makkelijk stappenplan dat elke ochtend of avond maar 5 minuutjes van je kostbare tijd in beslag neemt.

Verzorg je huid in 5 makkelijke stappen

Je kunt je routine zo lang en moeilijk maken als je zelf wilt. Hieronder vind je alvast de 5 belangrijkste stappen.

Stappenplan gezichtsverzorging

Stap 1: Maak komaf met onzuiverheden en reinig je huid

Een goede start maak je door je gezicht te reinigen. Zo verwijder je onzuiverheden en eventueel resterende make-up. Een reiniger breng je aan met wattenschijfjes (al dan niet wasbare). Wrijf zachtjes je gezicht schoon. Start altijd bij de ogen.

Stap 2: Tone that skin!

Een toner dient eigenlijk als basis voor wat nog volgt. Dit product zorgt ervoor dat de poriën sluiten en het reinigt de huid nog een extra keer. Hierdoor zullen de volgende producten beter in de huid opgenomen worden. De toner breng je op dezelfde manier aan zoals de reiniger. Het enige verschil is dat je je ogen best vermijdt.

Stap 3: Verwen je huid met een heerlijk serum

Een serum is het vloeibare goud van huidverzorgingsproducten. Een serum trekt diep in de huid en beschermt de huid tegen onzuiverheden zoals bijvoorbeeld acne, minimaliseert rimpels en voedt cellen die ervoor zorgen dat de huid op een natuurlijke manier zichzelf kan herstellen. Alleen maar voordelen. Een serum kun je zachtjes aanbrengen en uitsmeren met je vingertoppen.

Stap 4: Een goede laag dag- of nachtcrème

Als voorlaatste stap kun je een dag- of nachtcrème aanbrengen. De crème zal je huid tijdens de dag of nacht herstellen, beschermen en hydrateren.

Stap 5: Bescherm je huid tegen de zon met SPF!

De belangrijkste stap bij je gezichtsverzorging is meteen ook de laatste. Je houdt je huid het langste jong als je elke ochtend wat zonnecrème smeert. In veel dag- en nachtcrèmes zit al SPF verwerkt. Toch breng je hierna best nog een laagje zonnecrème aan voor extra bescherming. Je huid beschermen voor zonnestralen is dus een echte must.

Een mooie huid, je moet er wat voor over hebben, maar met wat gezichtsverzorging kom je er wel. Dus smeren maar!

Laat hier je reactie achter.