Wat is er leuker dan samen met familie en vrienden warm ingeduffeld met mutsen en sjaals rond een kampvuur te staan? Samen bijpraten en genieten van een lekker toepasselijk drankje. Glühwein maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, leer het met dit recept!
Benodigdheden
- 1 fles rode wijn
- Halve dl Cognac
- 25 cl water
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 200 gr bruine suiker
- Stokje kaneel
- Halve citroen
- 1 sinaasappel
- Pan
- Zeef
De glühwein maken
- Schil de zeste van de halve citroen en de sinaasappel. Pers ze vervolgens uit zodat enkel het sap overblijft.
- Doe alle ingrediënten in een pan op het vuur.
- Laat de glühwein niet koken (zorg dat de temperatuur niet boven de 70 °C stijgt).
- Laat alles minstens een kwartier trekken. Hoe langer de kruiden kunnen trekken hoe beter.
- Zeef alles nog even door.
- Decoreer eventueel met enkele van de gebruikte kruiden of met een schuifje sinaasappel of citroen.
Glühwein maken is zeker en vast niet moeilijk. Je kunt het zelfs maken met restjes van verschillende soorten wijnen die je samen hebt gevoegd. Geniet tijdens de feestdagen van een lekker dampend glaasje glühwein, bijvoorbeeld na een heerlijke lasagne.
Laat hier je reactie achter.