Goedkope vliegtickets met enkele tips

Goedkope vliegtickets met enkele tips

De zomervakantie staat weer voor de deur. Misschien is je reis al geboekt? Of toch niet? Maar dat wil niet zeggen dat je nu al niet vooruit mag denken. Ook in de winter kan je genieten van de zon of misschien kan je wel een romantische citytrip boeken met jouw partner? Vliegtickets zijn echter niet goedkoop en wekelijks zien we allerlei promoties de revue passeren. Het is belangrijk om bij het boeken na te gaan hoe je goedkope vliegtickets kan bekomen. Hieronder sommen we enkele tips op voor jou.

1. Wees op je hoede voor low-cost maatschappijen

Low-costmaatschappijen zoals het bekende Ryanair houden vaak mooie praatjes en reclameboodschappen, maar dit zegt niet alles. Toegegeven, de basisprijs ligt zeer laag, maar vaak zijn er nog bijkomende kosten die je niet op voorhand ziet aankomen. Bij een vlucht met Ryanair kan je slechts 10kg handbagage meenemen. Dit is misschien genoeg voor enkele dagen, maar als je langer verblijven heb je toch echt wel wat meer bagage nodig. Om deze extra’s te bekomen zal je moeten bijbetalen. Denk hierbij aan extra bagage, je eigen stoel, maaltijden…

2. Onrechtstreekse vluchten

Wanneer we onze vakantiebestemming eenmaal hebben uitgekozen kijken we hier lang op voorhand naar uit. Na een bijkomende lange vlucht wil je natuurlijk zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat de prijs veel lager ligt wanneer je één of meerdere overstappen neemt. Met een niet-rechtstreekse vlucht kan je al gauw tot enkele honderden euro’s besparen op je rekening. Met andere woorden: een beetje gedoe voor jouw uiteindelijke vakantie kan geen kwaad, zeker niet voor je portemonnee.

goedkope vliegtickets1

3. Reis op een feestdag

Een feestdag staat gelijk aan gezelligheid en samen zijn met de familie. Tijdens de eindejaarsdagen zitten we dan ook traditioneel samen met onze familie om even bij te praten en samen het nieuwe jaar in te gaan. Tijdens deze dagen zijn we dan ook vaak thuis en worden er over het algemeen niet veel vluchten geboekt. De ticketprijzen liggen een pak lager als anders wat deze dagen zeer interessant maakt om een vlucht te boeken.

4. Profiteer van Super Last minutes

Profiteer van Super last minutes die luchtvaartmaatschappijen rond middernacht op hun websites plaatsen. De luchtvaartmaatschappijen plaatsen hun niet verkochte stoelen aan veel lagere prijzen op hun website. Hou je van avontuur en je zit er niet mee in waar je naartoe trekt? Dan sla je hiermee zeker en vast jouw slag!

goedkope vliegtuigtickets

5. Ga in het laagseizoen

Net als in Europa wordt er ook aan de andere kant van de aardbol met een hoog- en laagseizoen gewerkt. Het is belangrijk om dit na te gaan als je een verre reis maakt. Kies ervoor om in het laagseizoen op vakantie te gaan om zo heel wat te besparen op je vliegtuigticket.

Voor zo een lange reis is het steeds handig om eens te informeren bij verschillende operators over hoe je goedkope vliegtickets kan bekomen. Websites zoals Expedia, NeckermannConnections en vele anderen helpen je alvast op weg! Fijne reis!

Laat hier je reactie achter.