Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets

De zomervakantie is achter de rug en jouw (jaarlijkse) reis misschien ook, maar dat wil niet zeggen dat je nu al niet vooruit mag denken. Ook in de winter kan je genieten van de zon of misschien kan je wel een romantische citytrip boeken met jouw partner? Vliegtickets zijn echter niet goedkoop en wekelijks zien we allerlei promoties de revue passeren. Het is belangrijk om bij het boeken na te gaan hoe je kan goedkope vliegtickets kan bekomen. Hieronder sommen we enkele tips op voor jou.

1. Wees op jouw hoede voor low-cost maatschappijen

Low-costmaatschappijen zoals het bekend Ryanair houden vaak mooie praatjes en reclameboodschappen, maar dit zegt niet alles. Toegegeven, de basisprijs ligt zeer laag, maar vaak zijn er nog bijkomende kosten die je niet op voorhand ziet. Bij een vlucht met Rynair kan je slechts 10kg handbagage meenemen. Dit is misschien genoeg voor enkele dagen, maar wil je langer verblijven dan heb je toch echt wel wat meer bagage nodig. Om deze extra’s te komen zal je moeten bijbetalen. Denk hierbij aan extra bagage, je eigen stoel, maaltijden,…

2. Onrechtstreekse vluchten

Wanneer we onze vakantiebestemming eenmaal hebben uitgekozen kijken we hier lang op voorhand naar uit. Na een bijkomende lange vlucht wil je natuurlijk zo rap mogelijk op je bestemming zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat de prijs veel lager ligt wanneer je één of meerdere overstappen neemt. Met een niet-rechtstreekse vlucht kan je al gauw tot enkele honderden euro’s besparen. Met andere woorden: een beetje gedoe voor jouw uiteindelijke vakantie kan geen kwaad.

goedkope vliegtickets1

3. Reis op een feestdag

Een feestdag staat gelijk aan gezelligheid en samen zijn met de familie. Tijdens de eindejaarsdagen zitten we dan ook traditioneel samen met onze familie om even bij te praten en samen het nieuwe jaar in te gaan. Tijdens deze dagen zijn we dan ook vaak thuis en dus worden er niet veel vluchten geboekt. De ticketprijzen liggen een pak lager als anders en dus zijn dit interessante dagen om een vlucht te boeken.

4. Profiteer van Super Last minutes

Profiteer van Super last minutes die luchtvaartmaatschappijen rond middernacht op hun websites plaatsen. De luchtvaartmaatschappijen plaatsen hun niet verkochte stoelen aan erg lagere prijzen op hun website. Hou je van avontuur en je zit er niet met in waar je naartoe trekt? Dan sla je hiermee zeker en vast jouw slag!

goedkope vliegtuigtickets

5. Ga in het laagseizoen

Net als in Europa wordt er ook aan de andere kant van de aardbol met een hoog-en een laagseizoen gewerkt. Het is belangrijk om dit na te gaan als je een verre reis maakt. Kies ervoor om in het laagseizoen op vakantie te gaan om zo heel wat te besparen.

Voor zo een lange reis is het steeds handig om eens te informeren bij verschillende operators over hoe je kan goedkope vliegtickets kan bekomen. Websites zoals expedia, neckermannconnections en vele anderen helpen je alvast op weg!

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *