Goedkopere ziekteverzekering

Goedkopere ziekteverzekering

Een ziekteverzekering is iets wat ieder onder ons nodig heeft. Heel wat mensen durven niet snel veranderen van ziekteverzekering, maar soms doe je dit toch beter wel aangezien je ook op je ziekteverzekering flink kan besparen. Hieronder zetten we een aantal tips op een rijtje voor een goedkopere ziekteverzekering.

Een ziekteverzekering, wat is dat?

Iedereen in ons land is verplicht om een verzekering voor ziektekosten aan te schaffen bij een erkend ziekenfonds. Deze fondsen helpen je bij de tussenkomst voor medische verzorging, uitkeringen door arbeidsongeschiktheid en uitkeringen tijdens het zwangerschapsverlof. Ben je boven de 25 jaar? Dan is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds.

Herbekijk jouw ziekteverzekering

Jouw ziekteverzekering elk jaar herbekijken is een absolute must. De verzekeraar waarbij je op dit moment bent aangesloten, past volgend jaar misschien niet meer bij jouw gezins- en werksitatie. Het kan dus zijn dat je bepaalde zaken minder belangrijk of juiste belangrijker vindt dan dit jaar.

Kijk en vergelijk

De basisverzekering is bij ieder ziekenfonds dan wel gelijk, maar je kan wel vergelijken tussen de bijkomende verzekeringen en voordelen die ieder ziekenfonds biedt aan zijn klanten. En die verschillen zijn zeker de moeite waard om eens te vergelijken. Zo vind je zeker een goedkopere ziekteverzekering.

Wat bij welk ziekenfonds?

Als je vaak verre reizen maakt is het misschien interessant dat je een terugbetaling ontvangt voor reisvaccins. Het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds is hierbij dan uiterst interessant voor jou. Ook voor een bril kan je bij hen, net als bij alle andere ziekenfondsen een vergoeding ontvangen. Voor een laserbehandeling krijg je bij Partena dan weer een som van 100 euro/oog terugbetaald. Ook op jouw brilglazen kun je een terugbetaling krijgen.

Voor de sporters onder ons is het leuk om te weten dat je bij de ziekenfondsen Symbio, Neutraal ziekenfonds Vlaanderen en Vlaams & Neutraal ziekenfonds dertig euro kan terugtrekken als je bent aangesloten bij een sportclub. Bij de Liberale Mutualiteit  ontvang je dan weer 60 euro per jaar, terwijl je voor anticonceptiva 15 euro per jaar mag verwachten bij de Bond Moyson en 30 euro bij de Liberale Mutualiteit. Voor een beugel, orthodontie, implantaten of prothesen ben je dan weer het best af bij Partena voor een tegemoetkoming.

goedkopere ziekteverzekering

Laat hier je reactie achter.