Halloween make-up: how to?

Halloween make-up: how to?

Met Halloween op komst, smeden velen onder ons al plannen voor een griezelige avond op 31 oktober. Ga je je verkleden met vriendinnen of stap je mee in een Halloweentocht? Ben je nog op zoek naar Halloween make-up, maar weet je niet waar te beginnen? Ik ging zelf aan de slag en gebruikte een vriendin als testpersoon.

Voorbereiding

Om Halloween make-up aan te brengen, heb je eerst en vooral een aantal basisspullen nodig. Schaf je hiervoor het ideale compact poeder voor het gezicht aan. Het poeder breng je aan om een basis te leggen en oneffenheden weg te werken. Je kan voor Halloween ook voor de lichtste tint gaan, wat dan een leuker effect geeft als je nog fantasieën gaat toevoegen. Met een blekere tint worden deze extra in de verf gezet. Welk poeder je beter gebruikt, moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Deze poeders bestaan namelijk in zodanig veel tinten en van ontelbaar veel merken. Weet je toch niet waar te beginnen? Neem een kijkje in het aanbod van Hema of bol.com.

De volgende stap is het juiste oogpotlood kiezen. Dat gebruik je om zowel onder als boven het oog een lijntje te trekken. Bij Halloween make-up mag je overdrijven en dan komt een goed zwart oogpotlood zeker van pas.

halloween

Eyeliner

Om leuke fantasieën op je gezicht te tekenen, is het gemakkelijk dat je kiest voor een fijne eyeliner. Ik koos voor de Soft Eyeliner Pen van Hema. Met het zachte aanbrengstiftje kan je in één keer een rechte lijn tekenen. Deze is ook uitstekend geschikt voor beginners.

3,2,1 Start!

Nu kan je beginnen. In het filmpje zie je hoe ik met behulp van de eyeliner een spinnenweb teken aan een kant van het oog. Beginnen doe je met een lijntje te trekken langs de wimperrand en dat vervolgens een drietal centimeter te verlengen. Hierna trek je opnieuw een rechte lijn, maar verticaal. Daarna kan je beginnen met de kleine verbindingslijnen van het spinnenweb. Zorg ervoor dat deze een beetje buigen naar binnen toe zodat het op een echt spinnenwebje lijkt.

halloween make up

De afwerking

Het spinnenweb afwerken doe je met behulp van glitters of oogschaduw. Onder andere bij Douglas vind je glinsterende oogschaduw. Wil je gaan voor een opvallende look? Kijk dan zeker eens naar de collectie van Mac of van H&M. Om je Halloween look helemaal af te werken, kan je nog kiezen voor een donkere lippenstift.

Genoeg keuze dus voor Halloween make-up. Kopen kan je doen in verschillende webshops, snel en eenvoudig. Mix en match en maak er een unieke creatie van! Lekker griezelen!

Laat hier je reactie achter.