Hoe blaren verzorgen?

Hoe blaren verzorgen?

Blaren verzorgen na een pijnlijke work-out: hoe & wat

Een blaar is een vochtopeenhoping onder je opperhuid. Dat vocht is ofwel etter, pus of bloed. Een blaar krijg je door wrijving tussen je voetbeen, huid en schoenen. Het is een vervelende kwaal die elke sportieveling doormaakt. Natuurlijk zijn er tal van tips om ze te genezen & en uiteraard te voorkomen. Blaren verzorgen? Hoe doe je dat? Lees verder en ontdek onze tips.

Met wat geluk is de blaar op je voet nog gesloten. Daarvoor geldt de gouden regel: niet openprikken! Probeer daarom de blaar zo goed mogelijk te beschermen. Als je kunt, laat je de blaar gewoon zo. Maar je zou geen sporter zijn als je al denkt aan je volgende work-out.

Dan heb je 2 mogelijkheden:

  • Dek je de blaar voldoende af zodat ze niet openspringt
  • Prik de blaar open.

In het laatste geval was je eerst de plek met water en een zachte zeep. Om de blaar open te prikken, gebruik je een steriele naald. Die kun je goedkoop bij elke apotheker krijgen. Maar een kopspeld die je ontsmet met zuivere alcohol werkt zeker even goed. Prik de blaar open aan één zijkant en duw voorzichtig het vocht eruit. Daarna ontsmet je de blaar en dek je af.

Heb je er een lange sportsessie opzitten, dan bestaat de kans wel eens dat je een open blaar cadeau krijgt. Die blaren verzorgen doe je zoals een opengeprikte blaar. Dus wassen, ontsmetten en afdekken. Vervang de pleister na 24 uur en wanneer die vuil of nat is.Laat hier je reactie achter.