Hoe lenzen onderhouden?

Hoe lenzen onderhouden?

De stralingen van allerhande digitale producten eisen hun tol en hierdoor gaan we steeds vroeger brillen. Zo’n bril hoef je echter niet voor je hele leven te dragen. Vanaf een bepaalde leeftijd is het toegelaten om die irritante bril achterwege te laten. Vergeet aangedampte glazen, de poetsbeurten en het continu op z’n plaats duwen als je aan het zweten bent. Lenzen bieden hiervoor een uitstekend alternatief, op voorwaarde dat je ze op de juiste manier gebruikt. Hieronder geven we jullie enkele tips om je lenzen op de juiste manier te onderhouden.

Hoe lenzen onderhouden: enkele tips

Tip 1: Was je handen

Hygiëne bij het dragen van lenzen is uiterst belangrijk en daarom was je beter altijd jouw handen. Je raakt je gezicht snel aan en alle bacteriën vinden snel hun weg naar jouw ogen. Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je ontstekingen krijgt waardoor je je lenzen een tijdje niet meer kan dragen.

Tip 2: Let op de houdbaarheidsdatum

Een tweede tip die we je kunnen meegeven is het tijdig nakijken van de houdbaarheidsdatum van je lenzenvloeistof. Daarenboven is het belangrijk om je fles en het doosje waarin je lenzen bewaard worden goed af te sluiten. Vervang indien nodig ook om de twee maanden.

Tip 3: Controleer op zuiverheid en scheurtjes

Beschadigde of niet-zuivere lenzen kunnen schade toebrengen aan jouw ogen. Hierdoor kunnen er irritaties ontstaan en die kunnen leiden tot ernstige ontstekingen die blijvende schade tot gevolg kunnen hebben.

Tip 4: Ga 1 keer per jaar op oogcontrole

Lenzen en brillen zijn afgesteld op jouw ogen en dus is het belangrijk om tijdig op controle te gaan bij de oogarts of lensspecialist. Hierdoor kunnen afwijkingen van je ogen tijdig worden gevonden en kan er gecontroleerd worden of je ogen er niet op achteruit zijn gegaan. Vaak kan je via de oogarts een attest verkrijgen voor een gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit.

Hoe lenzen onderhouden

Lenzen kopen

Lenzen online kopen is tegenwoordig erg makkelijk geworden. Er zijn heel wat aanbieders op het web waar je deze makkelijk kan bestellen. De grootste speler is ongetwijfeld Lensonline.be. Hier heb je de keuze tussen maand-, week- en daglenzen.

Je kiest er het type lens, de sterkte voor beide ogen en bestelt vervolgens heel simpel. Je kan jouw pakket daarnaast ook aan huis laten brengen met een meerprijs van €3,90 of €4,90 of ze ophalen in een Lensonline filiaal. Ben je benieuwd naar wat Lensonline je precies kan aanbieden? Bekijk dan zeker onze Lensonline review.

Daarnaast kan je online ook lenzen kopen bij Alensa en Hans Anders.

Laat hier je reactie achter.