Hoe maak je slijm? Kom het hier te weten!

Hoe maak je slijm? Kom het hier te weten!

Tijdens het scrollen op de sociale media, kwam u allicht reeds een filmpje tegen waarop zelfgemaakt slijm te zien is in allerlei diverse kleuren. Ook onder de kids is deze trend zeer populair! Heb je zin om zelf of met je kids deel te nemen aan deze trend? Dat kan eenvoudig want slijm kan je simpelweg zelf maken. Hoe maak je slijm nu juist? Lees het in dit artikel en maak het coolste slijm met de tips en weetjes van Mijn Gezin!

Benodigdheden om zelf slijm te maken

Hoe maak je slijm nu eigenlijk?

Dit recept vereist slechts een handvol ingrediënten.

– 4 eetlepels vloeibaar stijfsel

– eetlepels witte schoollijm

– vloeibare voedingskleurstof

– 2 sluitbare boterhamzakjes

Werkwijze

Meng het vloeibare stijfsel en 4 eetlepels witte schoollijm samen in een sluitbaar boterhamzakje. Voeg vervolgens enkele druppels voedingskleurstof toe, tot de gewenste kleur is bereikt. Voeg dan de overige 4 eetlepels witte schoollijm toe. Meng alles goed en je zal zien dat er zich stilaan een klomp slijm begint te vormen. Wij raden aan om dit in een boterhamzakje te doen, aangezien dit achteraf eenvoudig kan worden weggegooid.

Het zou kunnen dat er een beetje vloeistof zich niet volledig mengt met het slijm. Gooi het boterhamzakje weg samen met de overgebleven vloeistof en steek het slijm in een ander, proper zakje. Geef even de tijd aan het slijm om zich te ontwikkelen. Ziezo! Indien iemand je vraagt “Hoe maak je slijm?”, weet jij het antwoord!

Slijmplezier en versiering

De vraag “Hoe maak je slijm?” hebben we nu reeds beantwoord. Bovendien is dit een recept zonder gevaarlijke stoffen zoals borax. Indien je dit wenst, kan je je slijm echt volledig customizen. Je kan ervoor kiezen om glitters en dergelijke toe te voegen. Op die manier wordt jouw slijm echt uniek en volledig persoonlijk. Wij wensen je alvast veel knutsel- en speelplezier met jouw zelfgemaakt slijm! Bak je liever koekjes met kinderen? Lees er dan hier al onze tips over!

Laat hier je reactie achter.