Inbraakpreventie: voorkom een inbraak met deze tips

Inbraakpreventie: voorkom een inbraak met deze tips

Niets is zo onaangenaam als thuiskomen en merken dat al je kostbare spullen verdwenen zijn. Toch zijn er een aantal handige tips die jou kunnen helpen om een inbraak te voorkomen. Inbraakpreventie is niet iets wat je zomaar aan je voorbij mag laten gaan. Beter voorkomen dan genezen, zo vermijd je veel ongemakken!

De echte basis

Er zijn een aantal zaken die je sowieso moet doen om een inbraak te vermijden. Zo kun je best alle deuren op slot doen, ramen sluiten en buiten geen sleutel leggen voor als je bent buitengesloten. Geef liever je sleutel aan iemand waar je snel terecht kunt, dit is veel veiliger. Deze tips lijken voor de hand liggend maar toch wordt hier niet altijd rekening mee gehouden.

Bewoonde indruk

Geef je huis een bewoonde indruk wanneer je langer afwezig zult zijn. Potentiële inbrekers zullen denken dat er iemand thuis is waardoor ze minder snel geneigd zijn op onderzoek uit te gaan. Zet bijvoorbeeld een timer om de verlichting in te schakelen of laat een beetje rommel liggen.

Automatische buitenverlichting

Verlichting inbraakpreventie

Je kunt voor een lage prijs bewegingsmelders kopen die je verlichting automatisch inschakelen wanneer er zich binnen een bepaalde straal beweging plaatsvindt. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken aangezien ze hierdoor makkelijker kunnen worden opgemerkt.

Zorg niet voor hulpmiddeltjes

Een van de gouden regeltjes om aan inbraakpreventie te doen is het vermijden van hulpmiddeltjes die een inbraak makkelijker kunnen maken. Laat een ladder of container niet rondslingeren aangezien deze vaak worden gebruikt om mee te klauteren. Zet je waardevolle spullen ook niet in het zicht en post geen berichten op sociale media over wanneer er een langere periode niemand in huis is.

Anti-inbraaksystemen

Op de markt zijn verschillende anti-inbraaksystemen te vinden aan verschillende prijzen. Speciale inbraakbestendige of extra sloten, een alarmsysteem , slimme camera’s , enzovoort. Kijk wat in jouw situatie past en zoek of laat je informeren over de verschillende mogelijkheden.

Alarmsysteem inbraakpreventie

Aandachtige buren

Heb je een goede relatie met je buren? Laat hen dan zeker weten om een oogje in het zeil te houden wanneer je voor een langere periode niet thuis zult zijn. Zij kunnen eventueel de brievenbus leegmaken of voor een extra bewoonde indruk zorgen. Tegenwoordig zijn er in verschillende buurten ook Whatsapp-groepen om verdachte situaties door te geven en extra aandachtig te zijn. Want samen sta je sterker!

Professioneel advies

Uiteraard kun je ook altijd een professional aanspreken die jou de nodige tips zal geven om jouw huis beter te beveiligen. Zij geven vaak handige tips specifiek voor jouw situatie.
Wanneer je een langere periode niet aanwezig bent kun je ook altijd de lokale politie op de hoogte stellen zodat zij een extra oogje in het zeil kunnen houden.

Hopelijk kun je dankzij deze tips aan extra inbraakpreventie doen en een mogelijke inbraak voorkomen. Wanneer je een inbraak merkt, ga dan niet de confrontatie aan maar probeer zoveel mogelijk lawaai te maken en de politie te verwittigen. Wil je ook veilig online bankieren en problemen voorkomen. Onze tips kunnen je hierbij helpen.

Laat hier je reactie achter.