Kindvriendelijke zwembaden in België voor een leuk gezinsuitje!

Kindvriendelijke zwembaden in België voor een leuk gezinsuitje!

“Mamaaa ik verveel me”. Een zin die u als ouder allicht bekend in de oren klinkt. Tijdens het weekend of de vakantieperiode gebeurt het vaak dat kinderen zich vervelen en eens naar buiten willen. Voor de ouders ontstaat op dat moment de zoektocht naar een leuke activiteit voor het hele gezin. Vele kinderen zijn echte waterratten, dus wat is er leuker dan een zwemnamiddag in een van de vele kindvriendelijke zwembaden die België te bieden heeft?

Kindvriendelijke zwembaden in België: een lijstje!

Op het vlak van kindvriendelijke zwembaden hoeft België zeker niet onder te doen! Er zijn namelijk tal van leuke zwembaden met faciliteiten voor kids. Wij zetten voor u de zwembaden die eruit springen alvast even op een rijtje!

Dit subtropische zwembad, speciaal ontworpen voor kinderen, bevindt zich vlak naast Plopsaland. Indien het weer tegenvalt, is een bezoek aan een van de bekendste zwembaden van België dus zeker een aanrader! De vele glijbanen en zwembaden met speciale effecten zorgen voor een dag vol plezier en entertainment. Bovendien is het zwembad goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto.

Aqualibi maakt deel uit van het pretpark Walibi, gelegen te Waver. Bovendien is het een van de grootste subtropische zwembaden van het land! Aqualibi biedt waterpret voor het hele gezin. Van een ontspanningsbad tot snelle glijbanen, bij Aqualibi is er voor ieder wat wils!

De beste kindvriendelijke zwembaden

Wie gek is op water en wie houdt van een actieve dag vol met afwisseling kan terecht in Aqua Mundo in Peer. Dit subtropisch zwembad is ongetwijfeld een van onze favorieten! Er zijn tal van mogelijkheden om de dag mee te vullen: Je kan er als kind kennismaken met de eerste stappen om redder te worden, je kan deelnemen aan de wild water rafting, je kunt er zelfs een duikintroductie volgen en vissen bewonderen in het snorkelbad. Met andere woorden, dit zwembad is zeker een bezoekje waard!

  • Sunparks – De haan, Oostduinkerke, De Kempen

Wie een langer gezinsuitje wenst te maken, kan ook een bezoek aan Sunparks overwegen. Sunparks bevindt zich op 3 verschillende locaties in België. Bovendien liggen deze parken dichtbij het strand, een meer en zijn er in de buurt nog vele andere leuke activiteiten. Wie bij Sunparks boekt, heeft onbeperkt toegang tot het subtropisch zwembad gelegen in de parken. Met hun verschillende baden, glijbanen en faciliteiten, staan zij garant voor een namiddag vol waterpret!

Aan kindvriendelijke zwembaden in België dus zeker geen gebrek! Alvast veel gespetter en geplons gewenst! Lees ook hier onze tips om te reizen met kinderen.

Laat hier je reactie achter.