Tijd voor de lenteschoonmaak? Zo begin je eraan!

Tijd voor de lenteschoonmaak? Zo begin je eraan!

De dagen worden stilaan langer en de zon komt al net iets vaker tevoorschijn. Dit betekent dat het einde van de winter in zicht is en daarmee ook het begin van de lente. Voor velen staat het begin van de lente gelijk aan een grondige schoonmaak. Je huis lente- en zomerproof maken kan op het eerste gezicht een moeilijke taak lijken. Echter, niets is minder waar! Met de weetjes en tips van Mijn Gezin begin jij vol goede moed aan de lenteschoonmaak.

Lenteschoonmaak beginnen bij je kleerkast

De lenteschoonmaak is het moment om je kledingkast te herschikken. Indien je over veel kledij beschikt, is het aangeraden om dit deel per deel te doen. Je kan beginnen bij de ene helft van je kast, en de dag erna de tweede helft. Vind je kledij die je niet meer draagt? Verkoop of schenk deze aan een goed doel. De Kringwinkel komt gratis kledij ophalen. Aangezien de lente eraan komt, is het handig om die donkere truien naar achteren te schuiven en de vrolijke lente- en zomerprintjes op de voorgrond te brengen. Op die manier is het ook lente in je kleerkast!

De lenteschoonmaak

De bovenverdieping onder handen nemen

Plan een dag in om de bovenverdieping eens goed onder handen te nemen. Begin met een grondige kuis van je slaapkamer(s), badkamer en andere kamers op deze verdieping. Heb je kinderen en zijn ze al oud genoeg? Trommel ze dan zeker op om een handje toe te steken. Zo kunnen ze zelf het beddengoed verschonen of eens met de stofzuiger rondgaan! Jong geleerd, is oud gedaan! Veel gerief om te wassen? Geen probleem! Met deze tips was en droog je zo zuinig mogelijk!

De benedenverdieping van haar winterstof ontdoen

Neem een dag de tijd om deze verdieping van al haar winterstof te ontdoen. stofzuig, dweil, klop de matten uit, was de zetelbekleding en vergeet ook niet je keuken een  poetsbeurt te geven! Als kers op de taart kan je tijdens de lenteschoonmaak ook de woonkamer extra lente- en zomerproof maken door wat leuke decoratie toe te voegen en een zoete luchtverfrisser te gebruiken!

Zolder of kelder?

Deze ruimtes lijken op het eerste gezicht misschien overweldigend, maar de lenteschoonmaak is het ideale moment om spullen die je niet meer hoeft, gestockeerd in de kelder of op zolder, te doneren.

Alvast veel goede moed en onthoud: een vrolijk muziekje maakt alle lastige taakjes veel leuker!

Laat hier je reactie achter.