Online duurzaam shoppen

Online duurzaam shoppen

Wij zitten al volop met de nieuwe lentecollectie in ons hoofd. Het wordt dus hoog tijd dat we een aantal nieuwe kleren opslaan in onze kleerkast. Toch willen we even de aandacht vestigen op duurzaam shoppen. Goedkoper betekent niet altijd beter. Kijk maar naar de winkelketen Primark. Zij bieden kleren aan aan minimum prijzen door hun werknemers lange en onderbetaalde werkuren te laten kloppen. Hieronder geven we enkele shops waar voornamelijk duurzaam shoppen centraal staat.

shoppen duurzaam

Een bekende klerenketen is Tommy Hilfiger. Zij zijn op de goede weg wat betreft duurzaamheid. Hippe en stijlvolle kledij kan je eenvoudig bestellen via de webshop, waar je regelmatig kan genieten van enkele kortingen. Naast kleding en zonnebrillen vind je er ook uurwerken, parfum en accessoires.

Iets minder bekend is misschien het Belgisch modemerk Gigue. Het merk probeert zich met veel kleuren, prints en details te onderscheiden van de grotere kledingketens. Daarnaast is het ook eenvoudig bestellen via de webshop.

Voor stijlvolle en vrouwelijke mode moet je dan weer bij Karen Millen zijn. Deze kledij wordt met de hand en in eigen ateliers gemaakt. Voor de Karen Millen-collecties betaal je hierdoor wel wat meer dan andere collecties, maar je krijgt waar voor je geld.

duurzaam shoppen

Zoek je een ideale winkel voor kinderkledij die zich vooral richt op eerlijke handel en de beste kwaliteit? Dan is Zazou zeker iets voor jou. Zazou werkt met organisch katoen en schenkt zoveel mogelijk aandacht aan het milieu. Daarnaast biedt de leuke kinderkleding in hun collectie de nodige comfort en kwaliteit.

Naast Zazou is ook Bambooz.nl een leuke webshop voor kinderkleding. Je vindt er eco- en fairtrade kinderkledij en leuke accessoires. Bambooz verkoopt merken zoals Name It, 4fucky Flavours, Zizibo en Kidscase. Bij Bambooz kan je niet enkel kopen maar ook jouw gebruikte kinderkleding verkopen. In ruil krijg je steeds 30% korting op één van je volgende aankopen.

Bovenstaande informatie werd gevonden op de website van Rank-a-Brand. Op deze website kan je nagaan hoe duurzaam de kleren zijn die je draagt. Wil je je steentje bijdragen aan het milieu en de samenleving, bekijk dan zeker deze website en dan kan ook jij je steentje bijdragen en duurzaam shoppen.

Laat hier je reactie achter.