Tips om te reizen met kinderen

Tips om te reizen met kinderen

Vakantie dat betekent rusten, maar helaas kan dit met kinderen er iets minder rustig aan toe gaan dan je had gehoopt. Om het toch zo vlot mogelijk te laten verlopen geven wij je enkele tips om je reizen met kinderen super tof te maken!

Reis als ze slapen

Het is altijd een goed idee om te reizen tijdens de uren wanneer je kids normaal gezien slapen of een dutje doen. Dus boek je vliegtuig net op dat moment of als je met de auto gaat, rij ’s nachts. Zo ben je zeker dat je kids niet te lastig zijn en eventueel andere mensen gaan storen.

Reizen met kinderen.Reis als ze slapen

Planning

Om je kinderen niet te veel onverwachte zaken te laten meemaken is het beter dat je een planning opstelt. Zo kan je op voorhand bijvoorbeeld al wat dingen opzoeken met hen en hen voorbereiden op wat ze te wachten staat. Wat je ook kan doen is al het eten dat ze op vakantie zullen krijgen al eens thuis maken. Zo weet je wat ze al lusten en waaraan ze zich op reis kunnen verwachten.

Plan ook voldoende rustpauzes tijdens de reis. Met kinderen gaat alles wat trager vooruit dus boek niet te veel uitstapjes op één dag maar zorg ervoor dat je zelf ook nog kan ontspannen zonder je kinderen op te jagen.

Reizen met kinderen.Planning

Ga je samen met vrienden of familie op reis? Maak dan goede afspraken rond wie welke huishoudelijke taken voor zijn rekening zal nemen. Plan bijvoorbeeld ook al in hoeveel tijd jullie samen of apart willen doorbrengen.

Koffers

Bij het pakken van je koffers kan je best nadenken over wat je kids zeker niet willen missen op reis. Zo kan je wat speelgoed, een fopspeen, luiers, enzovoort van thuis meenemen. In sommige hotels is het kinderbedje minder goed en om slapeloze nachten te vermijden kan je misschien best zelf een kinderbedje meenemen. Ook tijdens het wandelen kunnen je kinderen al snel moe worden. Neem hiervoor hun buggy mee zodat ze af en toe kunnen rusten of zelfs slapen tijdens de reis.

Reizen met kinderen.Koffers

Met deze tips kan je rustig en ontspannen reizen met kinderen en volledig zen terug naar huis komen!

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *