Skateboard kopen? Hierop moet je letten

Skateboard kopen? Hierop moet je letten

Een skateboard is niet zomaar een houten plank met 4 wielen waarop je kan rijden. Het is zo veel meer dan dat, en dat merk je gegarandeerd op het moment dat je (voor het eerst) een skateboard kopen wilt. Er bestaan verschillende vormen, verschillende lengtes, verschillende wielen… Er is dus heel veel om rekening mee te houden als je in de winkel staat of online shopt.

Wat wil je ermee doen?

Het soort skateboard hangt af van waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je een skateboard kopen, dan denk je dus best eerst even goed na wat je vooral wil doen. Wil je ermee naar een skatepark om trucjes te doen, dan kies je best voor een klassiek model. Wil je er zo snel mogelijk mee rijden, dan kies je best voor een cruiser of een longboard.

skateboard kopen tips

Lees ook onze tips om te leren skateboarden en welke skate kleding je nodig hebt!

Welke materialen zijn het best?

De plank zelf is van hout gemaakt. De kwaliteit van het hout is zeer belangrijk. Zo is esdoorn het sterkste hout en gebruik je dit dus het best als je een sterke plank wilt. Ook is het heel belangrijk dat de kogellagers van een degelijke kwaliteit zijn. De kogellagers zitten in de wielen en zorgen ervoor dat de wielen goed kunnen draaien. Hoe beter je wielen blijven draaien, hoe soepeler je kunt rijden op je skateboard.

Heb je grote voeten of niet?

Mensen met grotere voeten zullen een grotere plank nodig hebben. Als je een kleine plank zou hebben, maar wel grote voeten, dan kan het gebeuren dat je je trucjes niet goed kan landen en dan zal je ook minder stabiel op je board staan. Omgekeerd geldt dus hetzelfde. Heb je kleine voeten, dan ga je best voor een kleiner board.

Nu dat je dit allemaal weet, kan je het perfecte skateboard kopen!

Laat hier je reactie achter.