Skateboarden, de perfecte manier om je gedachten te verzetten!

Skateboarden, de perfecte manier om je gedachten te verzetten!

Heb je ooit nood om je gedachten te verzetten? Dan is skateboarden de perfecte manier om er even tussenuit te zijn. Het is niet alleen goed om je gedachten te verzetten, het is ook nog eens goed voor je conditie. Er zijn aan skateboarden alleen maar voordelen verbonden … tenzij je valt en je bezeert, natuurlijk. Wat maakt skateboarden zo’n toffe bezigheid?

Intensieve manier om je gedachten te verzetten

Het leuke aan skateboarden is dat je intensief bezig bent maar tegelijkertijd ook helemaal tot rust komt. Het boarden zelf kan soms best wel intensief zijn. Dus je verhoogt er sowieso je conditie en uithoudingsvermogen mee. Lichaamsbeweging is ook heel belangrijk voor de geest. Hoe meer je skate en hoe beter je wordt, hoe beter de activiteit je tot rust zal brengen.

Hoe begin je eraan?

Uiteraard heb je een skateboard nodig. Er bestaan verschillende soorten skateboards. Als je doel is om je gedachten te verzetten, is het best dat je gaat voor een skateboard met dikkere wielen en een langere plank. Deze boards gaan sneller en je kunt er goed mee rijden in om het even welke omgeving. Ook zijn deze boards gemakkelijk om mee te beginnen, aangezien je er een grotere balans op hebt.

waarom skateboarden

Het is uiterst belangrijk om eerst te leren rijden en om veilig te rijden, want we willen natuurlijk liever niet dat er erge ongelukken gebeuren. Voordat je op moeilijkere terreinen gaat rijden, leer je best eerst om stabiel te blijven staan op de plank. Oefen op gemakkelijke terreinen en leer goed te vallen. Dat zal je immers sowieso doen, en dan is het een kunst om je val zo goed mogelijk op te vangen om blessures te vermijden.

Waar naartoe?

Skater Helena kiest resoluut voor de natuur.

Als ik mijn gedachten wil verzetten, ga ik meestal naar een omgeving met veel natuur. De natuur brengt rust en helpt me enorm om mijn gedachten te verzetten. Het is heel aangenaam om in een natuurgebied te rijden, aangezien het daar meestal wel rustig is. Het geluid van de stilte, de vogeltjes die fluiten, de bomen die bewegen door de wind … allemaal rustgevende geluiden die helpen om even aan niets te denken.

Ben je al helemaal klaar om te beginnen met skateboarden? Wacht niet! Koop een skateboard, zoek een rustig plekje en rijden maar!

Laat hier je reactie achter.