Skivakantie met kinderen

Skivakantie met kinderen

Het motto ‘jong geleerd, is oud gedaan’ kan niet meer van toepassing zijn dan op skiën. Niet alleen is het ongelofelijk schattig om je kroost in ski-uitrusting een berg te zien afdalen, het is de ideale leeftijd om deze wintersport aan te leren.
Een skivakantie met kinderen is echter ook een hele onderneming waar je maar beter goed voorbereid aan begint.

Entertainment

Skivakantie doe je meestal met de wagen en dat betekent een lange autorit. Om die rit zo vlot mogelijk te laten verlopen, rijden wij altijd ’s nachts maar niet iedereen ziet het zitten om zo’n rit in het donker te rijden. Entertainment is key. Een draagbare DVD speler of een iPad met een verzameling filmpjes zijn onmisbaar tijdens zo’n lange autorit. Educatief misschien minder verantwoord maar als dat betekent dat de kinderen rustig op de achterbank zitten, heb ik dat er graag voor over.

Reisapotheek

Ga voor vertrek ook eens langs bij de dokter om je te informeren over hoogteziekte. Sommige kinderen kunnen last hebben van hoofdpijn, misselijkheid en soms zelfs braken wanneer ze op grote hoogte vertoeven. Zorg de je de juiste medicatie bij de hand hebt zodat zowel jijzelf als je kleintje op een comfortabele manier de vakantie kunnen uitzitten. Hou ook steeds een drinkbeker met water bij de hand.

Pak ze warm in

Schrijf je zoon of dochter in bij de plaatselijke skischool. Meestal kan je daar kiezen voor een halve of een volledige dag skilessen. Zo’n hele dag skiles is behoorlijk intensief voor kleine rakkers en ook de kou kan een grote invloed hebben op hun humeur. Duffel ze lekker warm in voor ze naar de skiles vertrekken zodat de kou hun ski-prestaties niet kan beïnvloeden. In winkels zoals Decatlon vind je aan democratische prijzen een hele ski-outfit voor je kinderen. Let vooral op goede ski-handschoenen en een warme ski-jas. Ook een degelijke helm is van groot belang bij de aanschaf van een ski-outfit voor kinderen. Bespaar hier niet teveel op en neem een degelijke helm die goed op het hoofd van je kinderen past. Ook bij A.S. Adventure heb je een brede keuze aan ski-kledij voor de allerkleinsten.

Actiefilmpjes

Een skivakantie met kids is er eentje om nooit te vergeten. Daarom leg je best alles vast op de gevoelige plaat. Met je smartphone kan je leuke foto’s en filmpjes maken van je kleuter maar een GoPro of een TomTom Bandit zijn hier ook een leuk alternatief. De Bandit is het nieuwste product van TomTom en heel gebruiksvriendelijk. Met de Bandit maak je makkelijk mooie opnames van je avonturen en door simpelweg met je telefoon te schudden komen er vanzelf leuke compilaties uit gerold. Een aanrader voor wie van korte actiefilmpjes houdt! De TomTom Bandit koop je makkelijk online, onder andere bij Mediamarkt.

Ben je helemaal overtuigd van een skivakantie met kids? Neem een kijkje bij Hotels.com of andere reiswebsites en ontdek daar een accommodatie die bij je past. Een kindvriendelijk hotel of liever een vakantiehuisje bij de piste? Online vind je sowieso wat jij wil en vooral wat binnen je budget past.

Laat hier je reactie achter.