Stoofvlees recept op grootmoeders wijze

Stoofvlees recept op grootmoeders wijze

Niets is Vlaamser dan een heerlijk potje stoofvlees. Je weet het wellicht nog van vroeger: ‘s zondags bij je grootouders met de familie heerlijk stoofvlees met frietjes eten, da’s pure nostalgie! Niemand doet het wellicht beter dan oma, maar welk stoofvlees-recept gebruikte ze? Hoe kun je stoofvlees maken waar je oma toch eens van opkijkt?

Welke ingrediënten heb je nodig?

Stoofvlees maken is niet moeilijk. Maar een voorbereid man of vrouw is er twee waard! Tijd dus voor een boodschappenlijstje:

  • 1 kilo degelijk rundsstoofvlees
  • 2 grote uien
  • 1 (bruine) boterham
  • tijm en laurier
  • kruidnagel
  • 1 fles bruin bier (bijvoorbeeld tafelbier, Sint Bernardus,…)
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • 1 scheutje natuurazijn

stoofvlees recept

Het stoofvlees-recept

Zo moet je stoofvlees maken:
1. Begin met de uien. Pel ze en versnipper ze daarna grof. Verhit ondertussen een grote stoofpot en laat er een klein klontje boter in smelten. Voeg je versnipperde uien toe en laat ze mooi glazig bakken.

2. Verhit nu een braadpan en laat ook daar een klontje boter in smelten. Schroei het rundsstoofvlees dicht in de braadpan en kruid met peper en zout. Eens het vlees een goudbruin korstje heeft gekregen, mag je het in de stoofpot doen bij de uien.

3. Maak in de braadpan de aanbaksels los met het bruin bier. Zodra het bier kookt, mag dit in de stoofpot bij de uien en het vlees.

4. Maak een bouquet garni van je laurierblaadjes en takjes tijm en voeg toe aan de stoofpot. Doe er ook de kruidnagel en Luikse siroop bij. Smeer je boterham in met de mosterd en leg de boterham bovenop het vlees, met de besmeerde zijde naar onder.

5. Laat het stoofvlees een drietal uren sudderen op een zacht vuurtje. Werk het stoofvlees af met een scheutje natuurazijn en nog wat peper en zout naar smaak.

Voila, tot daar ons stoofvlees-recept! Serveer jouw heerlijk potje stoofvlees met een witloofslaatje, frietjes en een flinke lepel mayonaise. Eet smakelijk!

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *