How to: thuis sporten

How to: thuis sporten

Na een drukke werkdag nog naar de sportschool vertrekken klinkt niet voor iedereen als muziek in de oren. Gelukkig kun je makkelijk sporten combineren met thuis zijn en kun je thuis sporten. Iedereen heeft thuis wel een plekje waar je een kleine yogamat kunt leggen om wat oefeningen op te doen. Hier zijn wat tips & tricks hoe je makkelijk thuis kan sporten.

Home fitness

Jouw eigen personal gym

Het enige jammere aan thuis sporten is waarschijnlijk dat je niet de juiste apparatuur hebt zoals je die in de fitness vindt. Dit is dan ook helemaal niet nodig. Met een paar kleine gewichtjes en een fitnesselastiek kom je er wel. Het best haal je deze wel in huis samen met een yogamat. Zoek een rustig plaatsje waar je een work-out kunt doen en begin er maar aan. Je huis is eigenlijk al een gym op zich. Loop de trap een aantal keer op en af, train je stabiliserende spieren door op een onstabiel oppervlak te gaan staan zoals je bed/ matras, train je armspieren met een stoel of gebruik je grote flessen wasmiddel als gewichten.

What to do?

Ga online op zoek naar een work-out voor thuis. Op het internet staan wel duizenden trainingsschema’s die je makkelijk thuis kan uitoefenen. Ook kun je verschillende apps downloaden voor een begeleide work-out. Installeer bijvoorbeeld de app “7m work-out for women”, een work-out van maar 7 minuten. Best maak je een planning. Wanneer en hoelang wil je thuis sporten? Plan de dagen in wanneer je een work-out wilt doen en maak er dan ook daadwerkelijk tijd voor.

Niets is zo makkelijk als thuis sporten, maar je moet er wel zelf voor werken, aangezien je alles zelf bepaalt. Het is de bedoeling dat je je eigen personal coach wordt, dus als het wat moeilijker gaat, moet jij ook degene zijn die je extra hard pusht om door te gaan en niet op te geven. Dus go go go, werk voor het lichaam dat je wilt! En ja, zweet hoort er nu eenmaal ook bij.

Laat hier je reactie achter.