Tips om beter te studeren? De 6 beste op een rijtje!

Tips om beter te studeren? De 6 beste op een rijtje!

Zitten de examens eraan te komen of moet je studeren voor een belangrijke test? Veel studenten hebben vaak moeite met het verwerken van grote pakketten leerstof. Ze vinden niet voldoende motivatie, vertonen uitstelgedrag of slagen er niet in om zich uren lang te concentreren. In dit artikel geven wij enkele handige tips om beter te studeren.

1. Organisatie is key

Alvorens te beginnen met studeren, zorg je er best voor dat je alle leerstof netjes hebt verzameld. In een ideale wereld heb je alle leerstof al een keer op voorhand kunnen doornemen en bevat deze weinig tot geen verrassingen meer. Op die manier kan je op een ordelijke manier beginnen met het instuderen ervan.

2. Zorg voor een prikkelarme leeromgeving

Ben je snel afgeleid? Vermijd dan drukke omgevingen. Zonder je af van lawaai en andere prikkels. Hou ook je bureau zo leeg en ordelijk mogelijk. Op die manier verminder je de kans dat je aandacht afdwaalt naar andere zaken dan je leerstof. Ook je gsm leg je best weg. Wanneer je je smartphone in een andere kamer legt, zal de verleiding minder groot zijn om af en toe eens jouw sociale media te checken of spelletjes te spelen. Deze tips om beter te studeren zijn onontbeerlijk om je concentratievermogen te maximaliseren.

3. Drink voldoende water en eet gezond

Op het moment dat we leerstof instuderen, vragen we een inspanning van onze hersenen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ook onze hersenen de juiste voedingsstoffen krijgen om optimaal te kunnen presteren. Eet veel fruit en groenten en drink voldoende water.
Tips om beter te studeren

4. Ontspan voldoende!

Ook jouw hersenen hebben rust nodig. Daarom is het aangeraden om geregeld even te ontspannen. Zo kun je tijdens je pauze even sporten om je hoofd weer leeg te maken. De HIIT-training is een korte maar intensieve training. Meer info over deze training vind je hier. Je kunt er ook voor kiezen om een korte wandeling te maken. Deze tips om beter te studeren, zorgen ervoor dat je met een fris hoofd verder kunt met leren.

5. Stressverlagende en concentratieverhogende kruiden

Wegens gezondheidsredenen is het niet aan te raden om gebruik te maken van farmaceutische pilletjes zoals Rilatine. Deze kunnen meer schaden dan baten. Tegenwoordig zijn er verschillende kruiden pastilles verkrijgbaar die op basis van plantaardige voedingsstoffen de concentratie helpen te verhogen of je tot rust helpen brengen.

6. Blijf gemotiveerd

Voorgaande tips om beter te studeren zullen je alvast een handje helpen bij het studeren. Echter, het is ook belangrijk om gemotiveerd te blijven. Hoe gemotiveerd je bent, heb je zelf volledig in de hand. Het is belangrijk om steeds een einddoel in je achterhoofd te houden. Indien je geen doel hebt, zal het moeilijker zijn om gemotiveerd te blijven. Tracht te weten waar je binnen enkele maanden of jaren wil staan en werk hier naartoe.

Laat hier je reactie achter.