Tips om te ontspannen

Tips om te ontspannen

We leiden allemaal zo’n druk leven, waardoor het niet verwonderlijk is dat we ons regelmatig gestrest voelen. Daarom is het belangrijk dat je op tijd en stond je lichaam en geest kan ontspannen en dus wat tijd vindt voor me-time. We zetten een aantal tips tegen stress op een rijtje om je te helpen relaxen.

Ga naar buiten

Iets wat je altijd hoort, maar waar vaak te weinig tijd voor is: naar buiten gaan. Maak na je werk of school tijd om buiten even te gaan wandelen. Waar dat is, maakt zelfs niet uit. De buitenlucht geeft ons een ‘instant mood boost’ waardoor we helemaal kunnen ontspannen.

tips ontspannen

Beweeg

Naast een wandeling maken in de natuur, is bewegen ook een uitstekende manier om te ontspannen. Maak iedere week minstens een uurtje vrij voor een fysieke activiteit, zoals hardlopen, fietsen of yoga. Tijdens het bewegen maakt ons lichaam immers endorfinen aan, waardoor we ons beter gaan voelen. Het vermindert pijn en is een natuurlijke feel good drug.

Massage

Stress hoopt zich op in ons lichaam en dat heeft tot gevolg dat we ons helemaal uitgeput voelen. Een van de tips tegen stress is dan ook een massage. Die kan wonderen doen. Het helpt het gevoel van druk te verminderen. Maar daarvoor hoef je natuurlijk niet verplicht naar de wellness te trekken. Partners kunnen zo’n massage gerust thuis geven aan elkaar. Heerlijk geurende massageoliën die je lichaam en geest helpen ontspannen vind je bij Pabo. Gebruik je niet graag olie? Dan kan je gaan voor de Handy Massager die je kan gebruiken om strakke spieren te ontspannen.

tips relax

Luister naar het meest ontspannende lied

Het lied ‘Weightless’ van Marconi Union zou volgens een onderzoek het meest ontspannende lied ter wereld zijn. Het heeft een continu ritme van 60BPM (beats per minute) waardoor onze hersengolven en hartritme zich aanpassen aan dat ritme. Bestellen kan online via bol.com.

Neem een bad

Luisteren naar het meest ontspannende lied kan je ook doen in bad. Maak het nog gezelliger met een aantal kaarsen. Zo creëer je jouw eigen wellnessbeleving bij jou thuis. Kies voor een voedende bad- of douchegel van Yves Rocher of Rituals om er weer helemaal door te komen.

ontspannen tips

Volg deze tips tegen stress op en geniet van een ontspannende me-time.

Laat hier je reactie achter.