Tips tegen een kater

Tips tegen een kater

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: een flinke kater. Dat avondje stappen was dan wel onvergetelijk, die kater zal niet snel aan je voorbijgaan. Je moet het dan ook vaak bekopen met barstende hoofdpijn en misselijkheid. Maar een kater tegengaan of hem verlichten, hoe doe je dat nu juist het best? Wij zochten het uit en zetten een aantal tips op een rijtje!

Veel water

Een kater ontstaat voornamelijk doordat je uitgedroogd bent. Dit tegengaan doe je dus het best door veel water te drinken. Toch niet zo’n fan van water? Probeer dan het tekort aan vocht aan te vullen door sportdrankjes. Sommigen kiezen tijdens een kater ook snel voor koffie, maar dat is uit den boze. Koffie zal je lichaam nog meer uitdrogen.

Sprite = wonderdrank?

Chinees onderzoek dat verscheen in The Telegraph toonde een aantal jaar geleden aan dat je een kater het best kan bestrijden met Sprite. Na het testen van een 50-tal drankjes, waaronder kruidenthees en frisdranken, kwamen de Chinezen tot de vaststelling dat de frisdrank op basis van citroen en limoen een enzym produceert wat alcohol sneller afbreekt en daardoor de kater minder lang duurt. Kruidenthee heeft echter een tegengestelde werking waardoor het proces juist wordt vertraagd.

tips kater

Eet volkorenbrood of vers fruit

Alcohol zorgt er in je lichaam voor dat er insuline aangemaakt wordt, waardoor je suikerspiegel in de war geraakt. Om je suikerwaarden te herstellen eet je best havermoutpap of volkorenbrood. Vers fruit is ook heilzaam, dus zeker een aanrader tegen een kater.

Slapen

Een douche nemen en in bed kruipen: ook dat is een goede remedie om een kater tegen te gaan. Je lever heeft anderhalf uur nodig om te herstellen van 1 glas alcohol. Reken dus zelf maar uit hoeveel rust je dan nodig hebt.

kater tegengaan

Ga eens wandelen

Een wandeling in de frisse lucht zal je kater niet helemaal doen verdwijnen, de symptomen zullen er wel minder door worden.

Vermijd sporten en sauna

Omdat je lichaam al helemaal uitgedroogd is, kan je dus maar beter niet gaan sporten of naar de sauna trekken. Nog meer vochtverlies kan je lichaam zeker niet aan.

 

Laat hier je reactie achter.