Tips voor een goede nachtrust in koude dagen

Tips voor een goede nachtrust in koude dagen

De winter is volop in het land en de dagen zijn lang en koud. De zon is er steeds minder om ons op te warmen en ons een goed gevoel te bezorgen. Een gekend gevolg hiervan is een verstoord slaappatroon. Het is echter belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Het heeft een enorme invloed op onze productiviteit en gemoedstoestand. Hieronder vind je vijf tips voor een goede nachtrust in koude dagen.

1. Kamertemperatuur

De kamertemperatuur in uw slaapkamer is van groot belang. Tijdens de koude(re) dagen ben je al snel geneigd om de thermostaat enkele graden hoger te zetten, maar hiermee let je best op. Het kan jouw nachtrust verstoren. De ideale slaapkamertemperatuur is dan ook tussen de 20° en 22°. Om deze temperatuur te garanderen maak je best gebruik van een kamerthermostaat.

2. Donsdeken

Het belang van een donsdeken mag zeker niet onderschat worden. Je kiest best een donsdeken dat extra warmte biedt bij koude, maar eveneens warmte kan weren in de zomer. Goede donsdekens vind je zeker en vast donsdekens.

3. Hoofdkussen

Naast een goed donsdeken is ook een comfortabel hoofdkussen geen overbodige luxe. Het verzacht nek- en rugpijn en bevordert de nachtrust. Met een goed hoofdkussen start je de dag goed.

4. Bed

Alles staat of valt natuurlijk met een goed bed en matras. Een goed bed en matras variëren natuurlijk steeds van persoon tot persoon. De ene heeft liever een harde matras terwijl de andere liever een iets zachter type heeft. Een comfortabel bed is een must voor een goede nachtrust.

5. Warmwaterkruik

Tenslotte keren we even terug in de tijd. Een heerlijke warmwaterkruik aan jouw voeten… Een heerlijker gevoel in jouw bed lijkt ons moeilijk voor te stellen. Doe ook eens lekker ouderwets en koop er zelf één!

Test onze tips zelf en je zal merken: je geniet van een goede nachtrust en je zal veel frisser aan de dag kunnen beginnen!

Laat hier je reactie achter.