Tips voor een summerproof body

Tips voor een summerproof body

Met het mooie weer dat de lente ons tegenwoordig schenkt, is het weer tijd om je lichaam extra in de spotlights te zetten. En dat gaat niet enkel om je lichaam weer in vorm te krijgen, maar dat betekent je lichaam (letterlijk) kop tot teen te verzorgen. Wij geven je alvast enkele tips voor een summerproof body.

Haarverzorging

Om bovenaan ons lichaam te beginnen, is het een goed idee om je haardos een extra glans te geven. Je kan dat doen door af en toe een haarmasker te gebruiken. Maak je er liever zelf eentje? Dan kan je kokosolie in je handen opwarmen, vervolgens in je haren smeren en je haar inpakken met huishoudfolie. Je kan dat ook doen met olijfolie. Het is wel belangrijk dat je dan je haar goed uitwast.

Summerproof-body.Haarverzorging

Reinigen

Wil je je crush je beste blik geven? Verzorg je gezicht dan door het goed te reinigen. Verwijder je make-up ’s avonds, smeer je gezicht in met een nachtcrème en laat het ’s nachts zijn werk doen. Bij het opstaan reinig je je gezicht en twee keer per week kan je een scrubje aanbrengen.

Summerproof-body.Reinigen

Sporten

Natuurlijk hoort sporten ook bij het summerproof maken van je lichaam. De beste manier is om niet enkel de maanden voor de zomer begint hier mee te starten, maar het hele jaar door in beweging te blijven. Dat is de perfecte oplossing. Iedereen sport op zijn of haar manier, afhankelijk van welke plaatsen van je lichaam je wilt trainen.

Summerproof-body.Sporten

Gezonde voeding

En bij sporten hoort ook gezonde voeding. Als je graag op dieet gaat, dan kan dat uiteraard. Maar voldoende sporten en gezond eten is ook een goede methode. Eet evenwichtig en gevarieerd en zo kan je af en toe toch eens genieten van een zoetigheid. Veel water drinken is hierbij zeer belangrijk. Dat houdt je huid gehydrateerd én je valt er van af!

Summerproof-body.Gezond-eten

Smeren

Je gezicht kan je verzorgen door crèmes te smeren, maar ook de rest van je lichaam kan dat gebruiken. Zo kan je huidverstevigende producten gebruiken om cellulitis tegen te gaan. Hier bestaan verschillende producten voor, maar enkele aanraders zijn Somatoline Slimming Spray, Weleda Berken olie, scrub en tinctuur, Collistart S.O.S. Critical Areas Firming Stick (dringt snel in) en de Gerd birch scrub.

Summerproof-body.Smeren

Zachte voetjes

Eindigen doen we met de voeten. Die kan je natuurlijk een leuke kleur geven door je nagels te verzorgen en te lakken, maar je kan ze ook zacht maken. Een leuk trucje hiervoor is je voeten goed insmeren en gaan slapen met kousen. Zo word je wakker met lekker zachte voetjes!

Summerproof-body.Voeten

Ben jij er klaar voor met deze tips voor een summerproof body? Geniet van de zomer en straal!

Bron: Knack Weekend/Bellesqa

Laat hier je reactie achter.

Voeg reactie toe

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. De verplichte velden zijn aangeduid met *