Tips voor een verbrande huid

Tips voor een verbrande huid

Tijdens de zomermaanden leggen wij ons graag in het zonnetje. Helaas moet je je wel beschermen tegen UV-straling van de zon of je loopt het risico om verbrand te geraken. Ben jij je vergeten insmeren of dacht je dat even in de zon liggen geen kwaad kon? Dan ben je mis, want je moet je altijd insmeren om je huid te beschermen! Toch verbrand? Wij geven je enkele tips voor een verbrande huid om er zo snel mogelijk en pijnloos vanaf te geraken. Opgelet, deze tips zijn voor een licht verbrande huid. Indien je blaren opgelopen hebt, dan ga je best meteen langs bij de dokter.

Yoghurt

Het klinkt misschien een beetje raar, maar je volledig insmeren met yoghurt is een goede remedie tegen een verbrande huid. Door een dikke laag yoghurt, liefst goed vullende Griekse yoghurt, aan te brengen laat je je huid ontvetten en de dode huidcellen worden zo losgeweekt. Daarbovenop koelt je huid ook af, wat zeer belangrijk is als de huid verbrand is.

Tips-voor-een-verbrande-huid.Yoghurt

Vitaminen

Ook vitaminen kunnen bijdragen tot het verbeteren van de verbrande huid na het zonnen. Vitamine A en E en mineralen zorgen ervoor dat het genezingsproces wordt bevorderd.

Tips-voor-een-verbrande-huid.Vitaminen

Pijnstiller

Als de pijn moeilijk te verdragen is, kan je altijd opteren om een pijnstiller te nemen. Dat helpt niet enkel voor de pijn, maar ook om de roodheid en zwelling te verminderen.

Bad met karnemelk of havermout

Misschien niet voor iedereen leuk om te doen maar een bad met karnemelk of het toevoegen van havermoutzakjes aan je badwater zijn goed voor je huid. Karnemelk koelt net als yoghurt de huid af en havermout kalmeert de ontsteking en laat de verbrande huid minder jeuken.

Tips-voor-een-verbrande-huid.Bad

Aftersun

Zijn de voorgaande oplossingen toch niets voor jou? Dan kan je altijd opteren om je verbrande huid te verzorgen met aftersun. Die kan je hier eenvoudig online bestellen.

Beter voorkomen dan genezen

Toch is het nog altijd beter voor je huid om je in te smeren met een zonnebescherming met een gepaste factor. Elke keer als je huid verbrand, laat dit sporen achter die nooit meer zullen verdwijnen. Dus smeer je goed in en bruin wel maar verbrand niet!

Indien toch verbrand, neem dan zeker deze tips voor een verbrande huid onder de loep zodat je er snel vanaf bent.

Laat hier je reactie achter.